Zupa z dyni piżmowej i jabłek
Zupa z dyni piżmowej i jabłek wymaga około 1 godziny i 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 osobom. Za 3,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis wegetariański z dodatkiem lakto ovo zawiera 721 kalorii, 14 g białka i 57 g tłuszczu na porcję. 4 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga mielonego cynamonu, pieprzu, oleju rzepakowego i mniej więcej dyni piżmowej. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 69%, to danie jest całkiem dobre. Zupa z jabłek i dyni piżmowej, zupa z dyni piżmowej oraz zupa z dyni piżmowej i jabłek są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozpuść masło w dużym garnku na średnim ogniu i smaż, aż uzyska orzechowo-brązowy kolor.
Dodaj pory i gotuj, aż lekko zmiękną, około 2 minut.
Dodajemy czosnek i chwilę podsmażamy, aby uwolnił się jego aromat.
Dodaj dynię i jabłka, zwiększ ogień do dużego i gotuj, mieszając, aż warzywa zaczną się karmelizować, około 5 minut. Dodaj tostową przyprawę Rub i gotuj krótko, aby ją podgrzać, około 1 minuty.
Dodać bulion lub bulion z wodą, doprowadzić do wrzenia i częściowo przykryć. Dostosuj ogień, aby utrzymać delikatne gotowanie i gotuj, aż dynia i jabłka będą miękkie, około 40 minut.
Przenieś partiami do blendera lub robota kuchennego i miksuj, aż masa będzie gładka. Wróć do garnka, podgrzej do temperatury serwowania i dopraw solą.
Rozlej zupę do ogrzanych misek i udekoruj każdą porcję odrobiną orzechów włoskich, jeśli ich używasz.
Na małej, ciężkiej patelni ustawionej na średnim ogniu połącz nasiona kopru włoskiego, nasiona kolendry i ziarna pieprzu. Kiedy koper włoski zmieni kolor na jasnobrązowy, działaj szybko. Włącz wentylator wyciągowy, dodaj płatki czerwonej papryki i podrzucaj, podrzucaj, podrzucaj, zawsze pod wentylatorem. Natychmiast przełóż mieszaninę przypraw na talerz, aby ostygła. Do blendera włóż chili w proszku, sól i cynamon i mieszaj, aż przyprawy zostaną równomiernie zmielone. Jeśli posiadasz mały młynek do przypraw lub młynek do kawy przeznaczony do mielenia przypraw, zmiel tylko koper włoski, kolendrę, pieprz i płatki chili.
Przelać do miski i wymieszać z pozostałymi składnikami.