Zupa pieprzowo-kukurydziana
Zupa pieprzowo-kukurydziana wymaga ok. 40 minut od początku do końca. Na $3.05 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 12g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 493 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz Chilli, dymka, podwójny krem garnek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Zupa Z Dyni, Kukurydzy I Trawy Cytrynowej Z Przyprawionymi Pestkami Dyni, Zupa Z Pieczonej Papryki I Słodkiej Kukurydzy, oraz Zupa z czerwonej papryki, kukurydzy i ziemniaków.
Instrukcje
Grilluj chilli i paprykę przez 5-10 minut, często obracając, aż skóra będzie pęczniejąca i lekko zwęglona.
Umieścić w plastikowej torbie, a następnie odstawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu obrać Skórki, deseed i grubo posiekać miąższ.
Rozgrzać olej na dużej patelni.
Dodać cebulę i gotować przez 5 minut, aż zmięknie.
Dodać czosnek i gotować przez kolejne 2 min.
Dodać bulion warzywny i ziemniaki, doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 10 minut do miękkości.
Pozostawić do ostygnięcia.
Umieścić w robocie kuchennym, a następnie przetworzyć na grubą czystą. Powrót mieszaninę do patelni i doprowadzić do wrzenia.
Dodajemy kukurydzę cukrową i trochę Chilli, paprykę i dymkę, a następnie gotujemy na wolnym ogniu przez 2 min. Wymieszać z kolendrą i śmietaną. Doprawić, dodać pozostałe Chille, paprykę i dymkę i podawać z rozgrzanym chlebem pitta, jeśli lubi.