Zupa Kalafiorowa Przyprawiona
Przyprawiona zupa kalafiorowa jest bezglutenowy, pierwotny i wegetariański zupa. Jedna porcja zawiera 207 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu. Przepis ten służy 6. Na $1.15 za porcję, ten przepis okładki 9% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 4 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Kalafiorowa Przyprawiona, Zupa z pasternakiem i kalafiorem, oraz Zupa Kalafiorowa Z Marchewki podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia rondel lekko osolonej wody.
Dodaj różyczki kalafiora i gotować odkryte przez 4 do 6 minut, aż tylko przetargu.
Dobrze odcedzić i odstawić.
Rozgrzać oliwę z oliwek w rondlu na średnim ogniu. Wymieszaj czosnek i gotuj do pachnącego, około 1 minuty.
Dodać odsączony kalafior, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej i sól. Gotować i mieszać 2 do 3 minut, a następnie wlać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego, przykryj i gotuj na wolnym ogniu, aż kalafior będzie bardzo delikatny, 15 lub 20 minut.
Wlej mieszaninę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera składanym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby kalafior poruszał się przed pozostawieniem go na puree. Puree w partiach do uzyskania gładkości i wlać do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera kij i puree kalafior prawo w garnku do gotowania. Wymieszaj śmietanę i gotuj na średnim ogniu, aż będzie gorąco.
Podawać z odrobiną kwaśnej śmietany i posypką gałki muszkatołowej.