Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych do swojego pudełka z przepisami, zupa jarzynowa z kurczakiem i tortillą może być przepisem, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 226 kalorii , 15 g białka i 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 87 centów za porcję. Ten przepis przygotowało 27 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Jeśli masz pod ręką kurczaka, czosnek, bulion z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut . Będzie hitem na Twojej jesiennej imprezie. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 50% , to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują tortillę-warzywną zupę z kurczaka , szybką tortillę z kurczakiem , warzywami i zupę z tortilli pieczonej na ogniu z paskami tortilli z ancho .
Instrukcje
1
Do garnka włóż kurczaka i wodę, dodaj cebulę, seler i czosnek. Przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Posiekane Zielone Chilli
1/2 Funta Wędzonej Kiełbasy Wieprzowej, Pokrojonej W Plasterki
Sól Koszerna I Mielony Czarny Pieprz
Sól Koszerna I Mielony Czarny Pieprz
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słoiki 7 Ball® Lub Kerr® Pint (16 Uncji) Z Pokrywkami I Opaskami
2
Wyjąć kurczaka z bulionu, odstawić do wystygnięcia. Odskrobać tłuszcz. Rozgnieć ugotowane ząbki czosnku o bok garnka.