Zupa czosnkowa (Sopa de Ajo)
Zupa czosnkowa (Sopa de Ajo) wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 73 grosze za porcję, otrzymujesz zupę, która serwuje 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 124 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to niedrogi przepis dla fanów południowoamerykańskiej kuchni. Jeśli masz paprykę, oliwę z oliwek, paprykę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Zupa czosnkowa (Sopa de Ajo), Zupa czosnkowa (sopa De Ajo) z Hiszpanii, oraz Sopa de Ajo Castellana (Kastylijska zupa czosnkowa).
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj czosnek na patelnię; gotować 5 minut lub do miękkości (nie brązowo). Wymieszać z papryką.
Dodać bulion, 1 szklankę wody, sól i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Ułóż kostki chleba w jednej warstwie na blasze do pieczenia; dusić 4 minuty lub aż złoty, mieszając raz w połowie gotowania. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Umieść około 1/4 kostki chleba w każdej z 8 misek do zupy. Rozbić jedno jajko do każdej miski; Chochla o 1/2 mieszanki bulionu szklanki do każdej miski. Ułóż Miski na blasze do pieczenia; piec w 350 przez 20 minut lub do momentu, aż białka są ustawione, ale żółtka są nadal ciekłe.
Posypać równomiernie posiekaną natką pietruszki.