Zapiekany tuńczyk na mieszanej zieleni z winegretem Kolendrowo-limonkowym

Zapiekany tuńczyk na mieszanej zieleni z winegretem Kolendrowo-limonkowym
Pieczony Tunan na mieszanej zieleni z Kolendro-limonkowym winegretem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 320 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $7.15 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz południowo-zachodnią przyprawę, winegret z kolendry i limonki, warzywa sałatkowe dla smakoszy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Pieczony Ahi Tunan i sałatka z mieszanych zieleni z winegretem Wasabi, Sałatka mieszana z miodowo-limonkowym winegretem, oraz Mieszana Sałatka Zielona Z Winegretem Kolendrowo-Limonkowym.

Instrukcje

1
Posypać Southwest przyprawy na tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
TuńczykTuńczyk
2
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj tuńczyka; gotować 3 do 5 minut z każdej strony lub do płatków ryb widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
TuńczykTuńczyk
4
Wrzucić zieleni z żądaną ilością kolendry-limonki Vinaigrette. Ułóż zielenie na indywidualnych talerzach. Wierzch z tuńczykiem, a skropić pozostałym winegretem.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
KolendraKolendra
ZieloniZieloni
WapnoWapno
TuńczykTuńczyk

Wyposażenie

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które możesz wypróbować, jest Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 40 dolarów.
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Nickel & Nickel Harris Vineyard Merlot
Jasne czerwone owoce, kandyzowana jagoda, śliwka Santa Rosa i mentolowe aromaty łączą się, aby odurzyć nos, ponieważ 2016 Harris Vineyard Merlot wafts ze szkła. Na podniebieniu soczysty i owocowy wpis jest wspierany przez żujące taniny i równoważącą kwasowość, tworząc bujne warstwy, które pokrywają język i wytwarzają miękkie, eleganckie wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn