Zapiekanka żurawinowo-jabłkowa
Potrzebujesz bezglutenowego hor d'oeuvre? Zapiekanka z żurawiną i jabłkami może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 351 kalorii, 3 g białka i 7 g tłuszczu. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 73 centy za porcję. 44 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Jest idealna na jesień. Jeśli masz pod ręką nadzienie do szarlotki, brązowy cukier, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 21%. Wynik ten nie jest aż tak wyjątkowy. Zapiekanka z tostów francuskich z żurawiną i jabłkami, świąteczna zapiekanka śniadaniowa z żurawiną i jabłkami oraz zapiekanka z chleba kukurydzianego z żurawiną są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W płytkim naczyniu do pieczenia połącz nadzienie z szarlotki i sos żurawinowy.
W średniej misce wymieszaj masło, płatki owsiane i brązowy cukier, aż powstanie kruszonka.
Posypać równomiernie mieszanką owocową.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 40 minut lub do momentu, aż ciasto będzie rumiane i chrupiące.