Zapiekanka z kurczaka i czerwonego wina z pierogami herby
Zapiekanka z kurczaka i czerwonego wina z pierogami herby może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 4,31 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 63g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 898 kalorii. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1047 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis z BBC Good Food wymaga piersi z kurczaka bez kości, skórki pomarańczowej, oliwy z oliwek i sosu z czerwonej porzeczki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia awesome spoonacular wynik 88%. Spróbuj Zapiekanka z kurczaka z pierogami herby, Zapiekanka z kurczaka z czerwonym winem, szynką i papryką, oraz Gulasz warzywny z pierogami herby dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 180C / 200C / Gaz
Kurczaka doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, następnie lekko obtoczyć odrobiną mąki.
Rozgrzać olej w dużym naczyniu żaroodpornym z pokrywką i partiami przyrumienić kurczaka po obu stronach na dużym ogniu.
Wyjąć kurczaka i odstawić.
Zmniejsz ogień, dodaj cebulę i smażyć przez około 5-8 minut, aby były złote.
Dodać czosnek, następnie posypać mąką i gotować przez 1 minutę, mieszając, aby zapobiec przywieraniu.
Dodać grzyby, liście laurowe, sos z czerwonej porzeczki i skórkę pomarańczową, następnie wlać czerwone Wino i wywar, doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia, a następnie powrócić kurczaka do naczynia żaroodpornego, upewniając się, że jest dobrze pokryte płynem. Włóż pokrywkę i gotuj w piekarniku przez 30 minut.
Podczas gotowania zapiekanki przygotuj pierogi.
Włóż mąkę, bułkę tartą, musztardę i masło do robota kuchennego i blitz do konsystencji okruchów.
Dodać tymianek, natkę pietruszki, jajka oraz sól i pieprz. Krótko blitz aż mieszanina tworzy dość wilgotne ciasto. Rozwałkować ciasto na 6 dużych, równych rozmiarów kulek.
Wyjąć zapiekankę z piekarnika po upływie 30 minut i ułożyć pierogi na wierzchu. Przykryj pokrywkę z powrotem i wróć do piekarnika na kolejne 20 minut, aż zapiekanka się ugotuje i pierogi się wydmuchają. Łyżka kurczaka i sos na sześć talerzy i top każdy z kluskami.
Podawać z bogatym, owocowym czerwonym winem.
Jeśli chcesz użyć wolnej kuchenki, brąz kurczaka w partiach i przenieść do garnka powolnej kuchenki.
Dodać mąkę, cebulę, Lardy, czosnek, grzyby, liście laurowe, czerwoną porzeczkę, skórkę pomarańczową, czerwone Wino i bulion, i doprawić. Przykryć i gotować na wysokiej 4 godziny. Zrób pierogi zgodnie z krokiem 4, a następnie usiądź na zapiekance po 4 godzinach. Gotować przez kolejne 1-2 godziny, a następnie podawać.