Zapiekanka z Kotleta Wieprzowego
Zapiekanka z kotletem schabowym może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 495 kalorii, 34 g białka i 29 g tłuszczu każda. Za 3,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Ten przepis z Taste of Home wymaga mąki, smażonej cebuli, mielonego imbiru i pieprzu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 51%. Ten wynik jest dobry. Zapiekanka z kotletem wieprzowym, zapiekanka z kotletem wieprzowym i zapiekanka z kotletem wieprzowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej plastikowej, zamykanej torebce wymieszaj mąkę, sól i pieprz.
Dodaj kotlety wieprzowe, jeden po drugim i potrząśnij, aby się nimi pokryły.
Na dużej patelni podsmaż kotlety schabowe na oleju z obu stron. Ułożyć w jednej warstwie w nienatłuszczonym piekarniku o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia. W dużej misce wymieszaj zupę, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, bulion, imbir i rozmaryn; polać kotlety.
Przykryj i piecz w temperaturze 350° przez 45-50 minut lub do miękkości. Pozostałą śmietanę wmieszaj do sosu.
Posypać pozostałą cebulą.
Piec bez przykrycia przez 10 minut lub do momentu, aż cebula się zarumieni.