Zapiekanka VELVEETA Chicken Enchilada
Przepis VELVEETA Chicken Enchilada zapiekanka może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w mniej więcej 50 minut. Na 12 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 50. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 34 kalorie, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka meksykańskiej velveetaâ, kurczaka, taco bellâ® & chunky salsa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny do Jesień. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to VELVEETA Cheesy Chicken Pot Pie Zapiekanka, Zapiekanka VELVEETA Shepherd ' s Pie, oraz Zapiekanka Z Brokułami Velveeta.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°. Rezerwa 1/4 szklanki salsy do późniejszego wykorzystania.
Wymieszać kurczaka, zupa i VELVEETA, aż dobrze wymieszane; rozłożyć 1 filiżankę na dnie 8-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia.
Wierzch warstwami 6 połówek tortilli i 1/2 każdej z pozostałych mieszanek salsy i kurczaka; powtórz warstwy.
Piec 30 do 35 min. lub aż do przegrzania.
Podawać z salsą reserved.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.9 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 58 dolarów za butelkę.
Dutton-Goldfield Emerald Ridge Vineyard Pinot Noir
Rocznik 2016 ich Emerald Ridge Pinot jest szczególnie skupiony i żywy, pięknie prezentując swoje zielone korzenie Doliny. Jasne aromaty wiśni, pudełka cygar i ciasta rabarbarowego wiodą drogę, a po czasie w kieliszku pojawiają się ciemniejsze zapachy jagód, jeżyn i kwiatu malin. Pikantne nuty tymianku, kardamonu i goździków zapewniają dodatkową warstwę złożoności. Usta są pełne pluszowych owoców czereśni/jagód, prowadzone na jędrnych taninach, dając wino, które sprawia, że wracasz po więcej. Ciasto z ciemnej wiśni z przyprawą gałki muszkatołowej odbija się echem w energetycznym finiszu. Słone, pikantne nuty dojrzałego koziego cheddaru wydobywają słodkie owoce w winie, podobnie jak pikantna dymiona przeszklona szynka lub grzybowa bruschetta.