Zapiekane szparagi ze świeżymi Favasami i Smalcami
Prażone szparagi ze świeżymi Favasami i Smalcami wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 150 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Udaj się do sklepu i odbierz ocet sherry, pancettę, tymianek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest solidne. Spróbuj Zapiekane Szparagi Ze Świeżymi Favasami I Smalcami, Smażone Favas i morele z cebulą Confit i świeże Linguine, oraz Świeże Smalce I Szparagi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 1/2 szklanki wody do wrzenia w małym rondlu.
Włożyć szalotkę do małej miseczki.
Pozostawić mieszaninę na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 232°. gotuj favas w dużym rondlu wrzącej osolonej wody, aż będzie krucho-miękki, o 2 protokół.
Drenaż. Spłucz pod zimną wodą.
Usunąć i wyrzucić zewnętrzną skórę każdej fasoli fava; przenieść Fava do średniej miski.
Umieść szparagi na dużej blasze do pieczenia.
Posypać solą i pieprzem. Wrzuć do płaszcza. Szparagi pieczone do miękkości po przekłuciu szaszłykiem, około 20 minut.
Tymczasem grzyby odcedzić i pokroić cienko. Sauté pancetta w rondlu na średnim ogniu, aż ostry, o 5 protokół.
Dodać pozostałe 2 łyżki oleju i pokrojone grzyby; smażyć 2 protokół.
Dodać mieszankę szalotki; gotować na wolnym ogniu 2 minuty.
Dodaj favas i wrzucić do ogrzewania przez. Wymieszaj z tymiankiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Szparagi ułożyć na półmisku. Top z mieszanki fava-grzyby i podawać.