Zapiekane przegrzebki sezamowe na makaronach
Zapiekane przegrzebki sezamowe na makaronach to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 3 porcjami. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz bulion z kurczaka o mniejszej zawartości sodu, nasiona sezamu, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 22 minuty. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zapiekane przegrzebki z sosem sezamowym i makaronem celofanowym, Zapiekane przegrzebki sezamowe i stek Teriyaki z sałatką z kapusty pieczonej, oraz Zapiekane Przegrzebki Sezamowe.
Instrukcje
Połącz pierwsze 2 składniki w małej misce. Drage przegrzebki w mieszance nasion sezamu.
Rozgrzać 1 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 1/2 przegrzebków na patelnię, i gotować 3 protokół z każdej strony lub aż do zrobienia.
Usuń przegrzebki z patelni; odstawić i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałym olejem i przegrzebkami.
Dodać bulion z kurczaka i dalej 3 składniki na patelni; gotować 1 minutę, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Umieść 1/2 szklanki makaronu w każdej z 3 misek.
Wlać mieszankę bulionu równomiernie na makaron; top każdy z przegrzebków i zielonej cebuli.
Polecane wino: Chardonnay, Chenin Blanc, Pinot Noir
Przegrzebki świetnie komponują się z Chardonnay, Chenin Blanc i Pinot Noir. Chardonnay i Chenin blanc to świetne zapałki do grillowanych lub smażonych przegrzebków. Jeśli przegrzebki są dopasowane do boczku lub innych wędlin, spróbuj lekko schłodzone pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Aubert Lauren Vineyard Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 139 dolarów.
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.