Włoskie spaghetti i klopsiki zajmuje około 1 godziny od początku do końca. To danie główne ma 843 kalorie, 39 g białka i 42 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2 osobom. Za 2,91 USD za porcję ten przepis pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jeśli masz pod ręką pomidory z puszki, cukier, mieloną wołowinę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 64%. Spaghetti z włoskimi klopsikami, włoskie spaghetti z klopsikami i włoskie spaghetti 'n' klopsiki są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
W małej misce połącz jajko, liście selera i ser. Pokruszyć wołowinę na mieszaninę i dobrze wymieszać. Uformuj w 1-1/2-cala. kulki. Na dużej patelni smaż partiami klopsiki na oleju; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Kanapkowy, Tostowy I Pokruszony
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Chleb Kanapkowy, Tostowy I Pokruszony
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
W małym rondlu wymieszaj pomidory, koncentrat pomidorowy, chleb, czosnek, cukier, pieprz i sól; dodaj klopsiki. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu, aż klopsiki przestaną być różowe, a sos lekko zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek
Procent Tłuszczu
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Chianti, Nero D Avola i Sangiovese to moje ulubione dania ze spaghetti i klopsików. Wszystkie te włoskie wina czerwone mają wystarczającą kwasowość, aby idealnie pasować do sosu pomidorowego w tym klasycznym włosko-amerykańskim daniu. Weinert Cavas de Weinert z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Weinert Cavas de Weinert
Głęboki rubinowy odcień z fioletowymi iskierkami podkreśla jego stabilną i energiczną strukturę. Bogactwo garbników gwarantuje trwałość, ale dominują dyskretne, dojrzałe owoce. Zbalansowane, pełne wino, które na długim finiszu przypomina aromat dębu. Mieszanka Cabernet Sauvignon, Malbec i Merlot.