Włoska pieczeń ze świeżym koprem włoskim

Włoska pieczeń ze świeżym koprem włoskim
Włoska pieczeń ze świeżym koprem włoskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis serwuje 8 i kosztuje 2,44 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 36g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 7 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, czosnek w proszku, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 40 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 77%. Podobne przepisy to Pieczeń z cebuli i kopru włoskiego Cipollini, Włoska Pieczeń W Garnku, oraz Włoska Pieczeń W Garnku.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. odetnij tłuszcz z pieczeni. Dopraw pieczeń czosnkiem w proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozgrzej olej na średnim ogniu na 6-litrowej patelni z pokrywką. Brązowa pieczeń w gorącym oleju ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
[Wskazówka dotycząca CZYSZCZENIA: gdy płyta kuchenna ostygnie, wytrzyj wszelkie rozpryski oleju chusteczkami dezynfekującymi Clorox®*. Po zakończeniu spłucz ręce.]
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
4
Połącz bulion, wino, czosnek i włoską przyprawę w średniej misce; polej pieczeń. Przykryj i piecz przez 1 1/4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa WłoskaPrzyprawa Włoska
CzosnekCzosnek
BulionBulion
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodaj ziemniaki, marchew, koper włoski i cebulę na patelnię. Wróć do piekarnika i piecz 60 do 70 minut dłużej lub do uzyskania pożądanego wysmażenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MarchewMarchew
Koper WłoskiKoper Włoski
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
6
Za pomocą szczypiec wyjmij pieczeń i warzywa na półmisek do serwowania. W przypadku sosu wlej 1 1/2 szklanki soków z patelni do miski; odtłuść tłuszcz i zwróć soki na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
7
Połącz wodę i mąkę w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Ubij do soków na patelni. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i będzie musować; gotuj, ciągle mieszając, jeszcze przez 1 minutę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
9
Podawać sos z pieczeniem i warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SOSSOS

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje najlepsze typy dla języka włoskiego. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Brancaia Chianti Classico Riserva z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Brancaia Chianti Classico Riserva
Brancaia Chianti Classico Riserva
Ta Chianti Classico Riserva pokazuje aromaty tropikalnych i czarnych owoców, z nutami orzechów i migdałów na podniebieniu. Wykonane z najlepszych winogron Sangiovese z dwóch naszych winnic, Brancaia Estate i Poppi Vineyard, to wino ma gęsty, rubinowo-czerwony kolor i długie, aromatyczne wykończenie.Mieszanka: 80% Sangiovese, 20% Merlot
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia34
Magazyn