Węgierski Tort Czekoladowo-Orzechowy

Węgierski Tort Czekoladowo-Orzechowy
Węgierski tort czekoladowo-orzechowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 385 kalorii. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jeśli masz pod ręką wodę, półsłodką czekoladę, posiłek z macą i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Wschodnioeuropejskie danie. Jest przyniesiony przez Chow. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Węgierski Tort Czekoladowo-Orzechowy, Węgierski Tort Czekoladowo-Orzechowy, oraz Tort Z Orzecha Węgierskiego.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Spód 9-calowej okrągłej patelni springform posmarować masłem lub margaryną. Spód garnka wyłożyć papierem pergaminowym lub woskowanym, a wierzch papieru posmarować masłem lub margaryną; odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi CzekoladamiOpcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Umieść 1/2 szklanki cukru i wody w średnim rondlu i wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cały cukier się rozpuści, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Zdjąć patelnię z ognia, dodać czekoladę i mieszać, aż stopi się i gładka, o 2 protokół. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Umieścić żółtka w dużej misce i energicznie ubijać, aż światło w kolorze i zgęstnieje, o 4 protokół; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Umieścić orzechy włoskie, pozostałe 1/4 szklanki plus 2 łyżki cukru, Mączka z macy i sól w robocie wyposażonym w mocowanie ostrza. Impuls, aż mieszanina przypomina mokry piasek, około 15 do 20 (1-sekundowy) impulsów (nie przeprocesować).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny1 łyżka Octu Sherry Lub Soku Z Cytryny
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
6
Dodać mieszaninę orzecha włoskiego do żółtek i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
7
Dodaj schłodzoną mieszaninę czekolady do mieszaniny orzech-jajko i wymieszaj, aby równomiernie połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
8
Białka umieścić w bardzo czystej misce miksera stojącego wyposażonego w bardzo czysty uchwyt trzepaczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, ZmieszaneMielony Cynamon, świeżo Starta Gałka Muszkatołowa I Mielone Goździki, Zmieszane
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Ubij białka na dużej prędkości, aż utrzymają sztywne szczyty, około 2 do 3 minut. Wymieszać około jednej czwartej białek do mieszaniny czekolady, aby rozjaśnić teksturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Dodaj pozostałe białka i delikatnie złóż, aż do dokładnie wkomponowania bez widocznych smug białego (upewnij się, że nie spuszczasz powietrza z białek, bo ciasto będzie zbyt cienkie i gęste).
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
11
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec, aż nadmuchane i ustawić, ale jeszcze trochę lepki w środku, o 30 do 40 protokół. (Drewniana wykałaczka włożona 1 cal od krawędzi powinna wyjść czysta.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Masło lub margarynę rozgrzać w małym rondlu na małym ogniu, aż około połowa z nich się stopi. Stopniowo ubijaj czekoladę i kontynuuj ubijanie, aż czekolada zostanie całkowicie stopiona i gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wyjmij z ognia i pozostaw mieszaninę do ostygnięcia, aż lekko zgęstnieje, około 5 minut.Tymczasem, tuck długie paski pergaminu, papieru woskowanego, lub folii pod krawędziami ciasta na talerzu lub półmisku. Gdy glazura jest gotowa, wlej ją na wierzch ciasta, pozwalając mu kapać po bokach. Za pomocą przesuniętej szpatułki lub noża rozprowadź szkliwo równomiernie na górze i bokach ciasta. Delikatnie stuknij talerz ciasta lub talerz, aby wyrównać glazurę, a następnie wyciągnij i wyrzuć paski papieru lub folii; talerz będzie czysty i gotowy do serwowania. Jeśli wybierzesz, udekoruj kilkoma połówkami orzecha ułożonymi na środku ciasta. Ciasto przechowywać w lodówce przez około godzinę, aby umożliwić glazury do set.To podawać: doprowadzić ciasto do temperatury pokojowej i podawać z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Miniaturowych Półsłodkich Kawałków Czekolady, Podzielone2 Szklanki Miniaturowych Półsłodkich Kawałków Czekolady, Podzielone
Połówki Orzecha WłoskiegoPołówki Orzecha Włoskiego
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting1 1/4 Szklanki Pillsbury® Creamy Supreme® Vanilla Frosting
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Magazyn