Węgierski tort czekoladowo-orzechowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 385 kalorii. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jeśli masz pod ręką wodę, półsłodką czekoladę, posiłek z macą i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Wschodnioeuropejskie danie. Jest przyniesiony przez Chow. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Węgierski Tort Czekoladowo-Orzechowy, Węgierski Tort Czekoladowo-Orzechowy, oraz Tort Z Orzecha Węgierskiego.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Spód 9-calowej okrągłej patelni springform posmarować masłem lub margaryną. Spód garnka wyłożyć papierem pergaminowym lub woskowanym, a wierzch papieru posmarować masłem lub margaryną; odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Pocałunki Z Bitą śmietaną I Miniaturowymi Czekoladami
Umieść 1/2 szklanki cukru i wody w średnim rondlu i wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cały cukier się rozpuści, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Zdjąć patelnię z ognia, dodać czekoladę i mieszać, aż stopi się i gładka, o 2 protokół. Odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Umieścić żółtka w dużej misce i energicznie ubijać, aż światło w kolorze i zgęstnieje, o 4 protokół; odstawić.
Umieścić orzechy włoskie, pozostałe 1/4 szklanki plus 2 łyżki cukru, Mączka z macy i sól w robocie wyposażonym w mocowanie ostrza. Impuls, aż mieszanina przypomina mokry piasek, około 15 do 20 (1-sekundowy) impulsów (nie przeprocesować).
Ubij białka na dużej prędkości, aż utrzymają sztywne szczyty, około 2 do 3 minut. Wymieszać około jednej czwartej białek do mieszaniny czekolady, aby rozjaśnić teksturę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Posypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Dodaj pozostałe białka i delikatnie złóż, aż do dokładnie wkomponowania bez widocznych smug białego (upewnij się, że nie spuszczasz powietrza z białek, bo ciasto będzie zbyt cienkie i gęste).
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
11
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec, aż nadmuchane i ustawić, ale jeszcze trochę lepki w środku, o 30 do 40 protokół. (Drewniana wykałaczka włożona 1 cal od krawędzi powinna wyjść czysta.)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Masło lub margarynę rozgrzać w małym rondlu na małym ogniu, aż około połowa z nich się stopi. Stopniowo ubijaj czekoladę i kontynuuj ubijanie, aż czekolada zostanie całkowicie stopiona i gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Wyjmij z ognia i pozostaw mieszaninę do ostygnięcia, aż lekko zgęstnieje, około 5 minut.Tymczasem, tuck długie paski pergaminu, papieru woskowanego, lub folii pod krawędziami ciasta na talerzu lub półmisku. Gdy glazura jest gotowa, wlej ją na wierzch ciasta, pozwalając mu kapać po bokach. Za pomocą przesuniętej szpatułki lub noża rozprowadź szkliwo równomiernie na górze i bokach ciasta. Delikatnie stuknij talerz ciasta lub talerz, aby wyrównać glazurę, a następnie wyciągnij i wyrzuć paski papieru lub folii; talerz będzie czysty i gotowy do serwowania. Jeśli wybierzesz, udekoruj kilkoma połówkami orzecha ułożonymi na środku ciasta. Ciasto przechowywać w lodówce przez około godzinę, aby umożliwić glazury do set.To podawać: doprowadzić ciasto do temperatury pokojowej i podawać z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi, w razie potrzeby.