Wędzony Imbirowy Kurczak Z Kardamonem, Goździkami i Cynamonem

Wędzony Imbirowy Kurczak Z Kardamonem, Goździkami i Cynamonem
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych, bezmlecznych, całych 30 i דל פחמימות,znych do swojego pudełka z przepisami, wędzony kurczak imbirowy z kardamonem, goździkami i cynamonem może być przepisem, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 468 kalorii, 32 g białka i 32 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 4,73 USD za porcję. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką nasiona gorczycy, skórkę z limonki, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 60%. Podobne przepisy obejmują wędzonego kurczaka imbirowego z kardamonem, goździkami i cynamonem, kruchego orzecha włoskiego z cynamonem i goździkami oraz kumkwaty w korzennym syropie z goździkami, cynamonem i anyżem gwiazdkowatym.

Instrukcje

1
Rozgrzej olej na średniej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodaj imbir i czosnek; gotować do miękkości, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
3
Dodaj nasiona gorczycy; gotować 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
4
Dodaj 1/2 szklanki wody i skórkę z limonki, dopraw solą i pieprzem. Doprowadzić do wrzenia i gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Przenieść mieszaninę do blendera; zmiksuj na gładką masę, w razie potrzeby dodając więcej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Ostudzić.
7
Natrzyj pastą imbirową całego kurczaka, także pod skórą. Kurczaka przykryć i marynować w lodówce od co najmniej 2 godzin do 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ImbirowaPasta Imbirowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
8
Wyjmij kurczaka z lodówki na około 30 minut przed pieczeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
9
W misce wymieszaj kardamon, cynamon i goździki. Zalać zimną wodą i moczyć od co najmniej 1 godziny do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Połącz czerwoną cebulę i 1 łyżkę soli w misce i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej. Przepłucz zimną wodą i dobrze odsącz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)Przyprawa Grecka (zalecana: Wyspy Korzenne)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Cebulę włóż do miski, dodaj pietruszkę i sumak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
SumakSumak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury, aby móc grillować pośrednio.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
13
Odcedź przyprawy i dodaj je równomiernie nad rozżarzonymi węglami na grillu węglowym lub wędzarni grilla gazowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
14
Załóż pokrywkę na grill i pozwól, aby dym wypełnił grill, około 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
15
Kurczaka doprawiamy z obu stron solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
16
Połóż kurczaka skórą do dołu na chłodniejszej stronie grilla (ogrzewanie pośrednie), zamknij pokrywę i grilluj, aż skóra stanie się lekko złotobrązowa z delikatnymi śladami grillowania, od 22 do 25 minut. Odwróć kurczaka skórą do góry, przejdź na cieplejszą stronę grilla (bezpośrednie ogrzewanie) i kontynuuj grillowanie, aż skóra stanie się złotobrązowa, od 15 do 20 minut. Odwróć kurczaka jeszcze raz i kontynuuj grillowanie na bezpośrednim ogniu, aż skóra stanie się złotobrązowa i chrupiąca, a termometr włożony do uda wskaże temperaturę 165 stopni F, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
17
Wyjmij kurczaka na deskę do krojenia, przykryj go luźno folią i odstaw na około 10 minut przed pokrojeniem. Posyp kurczaka odrobiną przyprawy cebulowo-pietruszkowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
18
Zdjęcie: Jennifer Causey
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn