Wołowina Wellington z pasztetem z ostryg
Wołowina z pasztetem ostryg wymaga ok. 1 godzina i 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 1010 kalorii, 39g białka, oraz 79 g tłuszczu na porcję. Na 6,08 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odebrać shucked may river ostrygi, szalotki, masło, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 59%. Spróbuj Wołowina Wellington z pasztetem z ostryg, Best Beef Wellington, oraz Beef Wellington dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Polędwicę natrzeć solą i pieprzem i lekko posmarować olejem.
Rozgrzać 1 łyżka oleju i masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Umieść polędwicę na patelni i lekko przypieczętuj wszystkie powierzchnie mięsa, w tym końce.
Wyjąć mięso z patelni i odstawić.
Dodać więcej oleju na patelni, jeśli to konieczne, a następnie dodać szalotki i czosnek i saute przez 2 do 3 protokół.
Dodać grzyby i saute 2 do 3 minut dłużej.
Dodać ostrygi i sherry i gotować, aż ostrygi są nieprzezroczyste.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Odcedzić płyn i połączyć mieszaninę z bułką tartą w misce robota kuchennego. Proces aż do dobrze wymieszane i prawie gładkie. Ułóż durszlak kilkoma warstwami gazy i włóż do niego pasztet. Pozostawić do drenażu na 10 do 15 minut. Jeśli pasztet wydaje się zbyt mokry, podnieś krawędź gazy, skręć ją razem i wykręć nadmiar płynu.
Rozwałkuj ciasto francuskie na lekko posypanej mąką powierzchni, tworząc prostokąt o grubości mniejszej niż 1/4 cala. Łyżka pasztetu do środka ciasta i rozprowadzić go do kształtu podobnego do polędwicy.
Umieścić mięso na pasztecie, a następnie przykryć wierzch i boki mięsa pozostałym pasztetem. Owinąć ciasto wokół polędwicy, nakładając krawędzie, tworząc szew. Zwilżyć brzegi wodą i lekko zacisnąć, aby uszczelnić. Wykończ wierzchnią warstwę ciasta z obu końców i złóż końce na boki mięsa, uszczelniając jak wcześniej. Ostrożnie obrócić zawinięte w ciasto polędwiczki i umieścić szew w dół na lekko nasmarowanej blasze do pieczenia.
Wymieszaj ciasto z ubitym jajkiem. W razie potrzeby udekoruj wierzch wzorami wyciętymi ze skrawków ciasta.
Wycięcia posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piec polędwiczki przez 15 do 20 minut, lub aż ciasto będzie złoty kolor.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 10 minut przed rzeźbieniem.