Wołowina Hoisin z sosem grzybowym Shiitake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj wołowiny Hoisin z sosem grzybowym Shiitake. Ten przepis służy 2. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 460 kalorii, 31g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 4,41 zł / porcja, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz imbir, wino, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest solidne. Spróbuj Steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym Shiitake, Stek z flanki z sosem grzybowym Shiitake, oraz Smażony bas z sosem grzybowym Shiitake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przycinaj tłuszcz ze steków.
Połącz sos hoisin, wino, imbir i 1 ząbek czosnku w płytkim naczyniu.
Dodaj steki; przykryć i marynować w lodówce 2 godziny, obracając steki od czasu do czasu.
Połączyć wodę i grzyby w rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 30 minut.
Usuń grzyby z patelni za pomocą łyżki szczelinowej, zachowując płyn. Łodygi grzybów wyrzucić; pokroić na ćwiartki i odstawić. Doprowadzić płyn grzybowy do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 1/3 szklanki (około 5 minut).
Wyjąć steki z marynaty; dodać marynatę do zredukowanego płynu grzybowego; odstawić.
Przygotować grill lub brojlerów.
Umieść steki na stojaku do grillowania lub patelni brojlerów pokrytej natryskiem do gotowania; gotować 6 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness. Odstawić i ogrzać.
Rozgrzać olej sezamowy w patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać grzyby, zielona cebula, i 1 ząbek czosnku; podsmażyć 2 protokół.
Dodać mieszaninę marynaty i gotować 2 protokół.
Steki pokroić po przekątnej na ziarno na cienkie plasterki. Układamy stek na każdym z 2 talerzy, a na wierzchu polewamy sosem grzybowym.
Podawać z gotowanym ryżem.