Wietnamska Sałatka z makaronem z krewetkami z trawy cytrynowej

Wietnamska Sałatka z makaronem z krewetkami z trawy cytrynowej
Wietnamska Sałatka z makaronem z krewetkami z trawy cytrynowej może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,18 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Ten przepis służy 4. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka receptury nuoc Chama, olej roślinny, kiełki fasoli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest to dość drogie przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wieprzowina z trawy cytrynowej z wietnamską sałatką stołową, Wietnamska Sałatka Z Grillowanym Kurczakiem Z Trawy Cytrynowej, oraz Shrimp Pho-Wietnamska Zupa Z Makaronem.

Instrukcje

1
Ugotować makaron: doprowadzić średni garnek wody do wrzenia toczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Dodaj wermiszel ryżowy i, często mieszając, gotuj, aż nici będą miękkie i białe, ale nadal sprężyste, 3 do 5 minut. Nie ulegaj pokusie podgotowania ich, ponieważ muszą być w pełni ugotowane, aby wchłonąć smaki potrawy. Opłucz je w durszlaku pod zimną wodą, aż będą chłodne, a woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermiszel RyżowyWermiszel Ryżowy
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Niech makaron odsączyć w durszlaku przez 30 minut, a następnie odstawić na maksymalnie 2 godziny, nie schłodzone. Gotować krewetki: w dużej patelni, rozgrzać olej na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj szalotki i czosnek, szybko mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
5
Dodać krewetki i trawy cytrynowej; stir-fry przez około 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir GEliksir G
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
6
Dodać grzyby i posypać sosem rybnym, cukrem i odrobiną soli. Stir-fry aż krewetki są gotowane i grzyby zwiędły, Inny 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Zdjąć z ognia. Złóż sałatki: sałatę, kiełki fasoli, ogórek, miętę i bazylię podziel na cztery duże miski zupy lub makaronu. Nakryj palcami makaron i podziel je między przygotowane miski sałatkowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Umieścić polewa krewetki na makaron i udekorować każdą miskę z orzeszków ziemnych i kolendry. Przekazać nuoc cham przy stole; każda restauracja powinna mżawka o 3 Tbs. nad sałatką, a następnie wrzucić sałatkę do miski kilka razy z dwoma widelcami lub pałeczkami przed jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PałeczkiPałeczki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Foto: Ben Fink
10
Oceń ten przepis i zobacz opinie

Polecane wino: Gewurztraminer, Chenin Blanc, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Elena Walch Kastelaz Gewurztraminer. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.
Elena Walch Kastelaz Gewurztraminer
Elena Walch Kastelaz Gewurztraminer
Gewürztraminer "Kastelaz" jest dojrzałym, bujnym złotożółtym kolorem. Jego bukiet jest intensywny, urzekający i bardzo złożony z aromatami róż i liczi, a także suszonych owoców, z pikantnymi nutami cynamonu i goździków oraz odrobiną miodu w tle. Wino jest równie przekonujące i złożone w ustach: okrągłe i pełne, zwarte i kremowe z harmonijną świeżością i strukturą oraz aromatycznym wykończeniem. Wino z finezją i charakterem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn