Wietnamska Sałatka z makaronem z krewetkami z trawy cytrynowej
Wietnamska Sałatka z makaronem z krewetkami z trawy cytrynowej może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,18 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 31g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 458 kalorii. Ten przepis służy 4. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 12 mówi, że trafił w sedno. Mieszanka receptury nuoc Chama, olej roślinny, kiełki fasoli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Jest to dość drogie przepis dla fanów wietnamskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Wieprzowina z trawy cytrynowej z wietnamską sałatką stołową, Wietnamska Sałatka Z Grillowanym Kurczakiem Z Trawy Cytrynowej, oraz Shrimp Pho-Wietnamska Zupa Z Makaronem.
Instrukcje
1
Ugotować makaron: doprowadzić średni garnek wody do wrzenia toczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2
Dodaj wermiszel ryżowy i, często mieszając, gotuj, aż nici będą miękkie i białe, ale nadal sprężyste, 3 do 5 minut. Nie ulegaj pokusie podgotowania ich, ponieważ muszą być w pełni ugotowane, aby wchłonąć smaki potrawy. Opłucz je w durszlaku pod zimną wodą, aż będą chłodne, a woda będzie czysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermiszel Ryżowy
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Niech makaron odsączyć w durszlaku przez 30 minut, a następnie odstawić na maksymalnie 2 godziny, nie schłodzone. Gotować krewetki: w dużej patelni, rozgrzać olej na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodaj szalotki i czosnek, szybko mieszając, aż pachnące, o 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1 Pomarańcza, Skórka
5
Dodać krewetki i trawy cytrynowej; stir-fry przez około 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Eliksir G
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
6
Dodać grzyby i posypać sosem rybnym, cukrem i odrobiną soli. Stir-fry aż krewetki są gotowane i grzyby zwiędły, Inny 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Zdjąć z ognia. Złóż sałatki: sałatę, kiełki fasoli, ogórek, miętę i bazylię podziel na cztery duże miski zupy lub makaronu. Nakryj palcami makaron i podziel je między przygotowane miski sałatkowe.
Umieścić polewa krewetki na makaron i udekorować każdą miskę z orzeszków ziemnych i kolendry. Przekazać nuoc cham przy stole; każda restauracja powinna mżawka o 3 Tbs. nad sałatką, a następnie wrzucić sałatkę do miski kilka razy z dwoma widelcami lub pałeczkami przed jedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Azjatyckie można połączyć z Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Elena Walch Kastelaz Gewurztraminer. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 38 dolarów.