Wieprzowina Rolowana Morelowo-Pistacjowa
Wieprzowina rolowana morelowo-pistacjowa wymaga z grubsza 5 godzin i 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 257 kalorii, 35g białka, oraz 9g tłuszczu. Na 1,89 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka nektaru morelowego, soli czosnkowej, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 64%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pieczeń Wieprzowa Rolowana Z Farszem Śliwkowo-Morelowym, Zwinięty brzuch wieprzowy z farszem morelowo-miodowym herby, oraz Pieczeń Wieprzowa Rolowana.
Instrukcje
Aby pokroić pieczeń wieprzową w duży prostokąt, który można wypełnić i zwijać, pociąć wzdłuż około 1/2 cala od góry wieprzowiny do w ciągu 1/2 cala przeciwnej krawędzi; otwórz płasko. Powtórz z drugą stroną wieprzowiny, odcinając od wewnętrznej krawędzi do zewnętrznej krawędzi; otwórz płasko, tworząc prostokąt.
Posypać morele, 1/2 szklanki orzechów, czosnek, sól i pieprz na wieprzowinę w ciągu 1 cala od krawędzi. Ciasno zwinąć wieprzowinę, zaczynając od krótkiej strony. Zabezpieczyć wykałaczkami lub zawiązać sznurkiem. Przekłuj wieprzowinę metalowym szaszłykiem.
Pędzel brandy na całej powierzchni.
Umyj ponownie pozostałą brandy. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, ale nie dłużej niż 24 godziny.
Piekarnik rozgrzać do 163°.
Umieścić wieprzowinę, tłuszczu bok do góry, na półce w płytkiej patelni do pieczenia. Włóż termometr do mięsa, aby końcówka była w najgrubszej części wieprzowiny. Pieczenie odkryte 1 godzina 30 minut.
Tymczasem w rondlu 2-quart roztopić masło na średnim ogniu. Wymieszać okruchy krakersów, 2 łyżki orzechów i sól czosnkową; gotować i mieszać 1 minutę. Lekko schłodzić.
Przetrzeć konserwy na wieprzowinie.
Posypać mieszaniną okruchów. Piec odkryte 30 do 60 minut dłużej lub aż termometr czyta 71°. przykryć i odstawić 15 minut przed podaniem dla łatwiejszego rzeźbienia.