Bakłażany a la Dawlish

Bakłażany a la Dawlish
Bakłażany a la Dawlish mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny przepis fodmap służy 2 i kosztuje 1,23 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 299 kalorii, 2G białka, oraz 28g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać nasiona kolendry, bakłażan, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 44 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 72%. Podobne przepisy to Bakłażany śródziemnomorskie, Bakłażany czosnkowo-imbirowe na gorąco, oraz Bakłażany z pomidorami i ciecierzycą.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery piekarnika i ustaw stojak piekarnika około 6 cali od źródła ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Szczotkuj obficie obie strony każdego plastra bakłażana z oliwą z oliwek; ułóż w jednej warstwie na dnie patelni brojlerów. Rozrzucić około połowy popękanych nasion kolendry na plastry bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
3
Gotować pod brojlerem, aż rumiane, 5 do 6 protokół. Flip i sezon z pozostałych nasion kolendry; gotować pod brojlerem aż rumiane, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
4
Wymieszać sok z cytryny, bazylia, i sól razem w misce; skropić na smażone plastry bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
BakłażanBakłażan
BazyliaBazylia
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Podawać na ciepło.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia14
Magazyn