Wieprzowina i makaron
Przepis na wieprzowinę i makaron można przygotować w około 30 minut. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 248 kalorii, 22 g białka i 6 g tłuszczu każda. Za 1,44 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dostarczane przez Taste of Home. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Świetnie sprawdza się jako dość tanie danie główne. Jeśli masz pod ręką cebulę, olej rzepakowy, ząbki czosnku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 61%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Wieprzowina z makaronem, Orientalna wieprzowina z makaronem i Orientalna wieprzowina z makaronem.
Instrukcje
W zamykanej plastikowej torbie połącz 2 łyżki sosu sojowego, imbiru i czosnku; dodaj wieprzowinę. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 30 minut. Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu; odpływ.
Na dużej patelni lub woku z powłoką nieprzywierającą smaż wieprzowinę na 2 łyżeczkach oleju przez 3 minuty.
Wyjmij i trzymaj w cieple. Smażyć kapustę, cebulę i marchewkę na pozostałym oleju przez 2-4 minuty lub do momentu, aż będą chrupiące.
Dodać wino lub bulion, cukier, płatki czerwonej papryki i pozostały sos sojowy. Gotuj na średnim ogniu przez 1 minutę.
Dodaj spaghetti i wieprzowinę; wrzucić do płaszcza.