Wegetariański Makaron Pieczony
Wegetariański Pieczony makaron może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 541 kalorii, 28g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 115 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać portobello grzyby, czosnek, ser gorgonzola, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 83%. Spróbuj Wegetariański Sos Do Makaronu, Wegetariański Sos Do Makaronu, oraz Makaron Wegetariański Primavera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
Wlej szklankę lodowatej wody na makaron, aby zatrzymać gotowanie, ale nie spłucz dokładnie.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Zalać szklaną patelnię 9 x 13 oliwą z oliwek.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni.
Dodać grzyby. Gotować przez 2 minuty, następnie dodać bazylii, oregano i czosnek i gotować 1 minutę więcej.
Dodać sos do mieszanki grzybowej i wymieszać.
Aby zmontować, wlać wystarczającą ilość sosu na dno patelni, aby pokryć.
Połączyć pozostały sos i makaron.
Na patelni ułożyć jedną trzecią sosowanego makaronu. Na wierzchu 1 szklanka mozzarelli i pół gorgonzoli. Powtórz dla drugiej warstwy.
Umieść ostatnią trzecią makaronu na patelni i top z ostatnich 2 szklanki mozzarelli.
Piec przez 30 do 45 minut, lub aż ser rumiany.