Wegetariańska Gyoza z pikantnym sosem do maczania
Wegetariańska Gyoza z pikantnym sosem do zanurzania może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 132 kalorie, 4G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka zielonej cebuli, imbiru, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest idealny do Super Bowl. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gyozan lub pot Sticker sos do zanurzania, Przegrzebek I Kukurydza Gyoza Z Sosem Sambal, oraz Gyoza wegetariańska (pottickers) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos, połączyć pierwsze 4 składniki; odstawić.
Aby przygotować opakowanie, lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę i wodę połączyć w misce. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię; zagnieść 5 minut. Przykryć ciasto; odstawić na 30 minut.
Aby przygotować nadzienie, podgrzej dużą patelnię nieprzywierającą pokrytą sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać grzyby; gotować 3 minuty lub do odparowania wilgoci, często mieszając.
Dodać kapustę; gotować 3 minuty lub aż zmięknie, często mieszając. Wymieszać 2 łyżki zielonej cebuli i 6 składników (2 łyżki zielonej cebuli przez czosnek); dusić 2 minuty.
Ciasto podzielić na 4 równe porcje.
Zwiń każdą porcję w linę o grubości 1 cala.
Wytnij każdą linę na 12 równych części. Uformuj każdy kawałek ciasta w kulkę.
Zwiń każdą kulkę w 4-calowe koło na posmarowanej mąką powierzchni (przykryj koła wilgotnym ręcznikiem, aby zapobiec wysuszeniu).
Praca z 1 owijką na raz, łyżka 2 łyżeczki mieszanki grzybów do środka owijki. Złóż na pół. Złóż górną krawędź owijki w odstępach 1/2 cala, tworząc plisy, naciskając na dolną krawędź do uszczelnienia.
Kłaść pierogi, boki plisowane w dół, na dużej blasze do pieczenia posypanej mąką; przykryć luźno ręcznikiem, aby zapobiec wysuszeniu.
Ułóż każdy poziom dwupoziomowego (10-calowego) parowca bambusowego z 3 liśćmi sałaty. Ułóż 6 pierogów, w odległości 1 cala, w każdym koszyku parowca. Poziomy stosu; pokrywa pokrywą parownika.
Dodaj wodę do dużej patelni na głębokość 1 cala; doprowadzić do wrzenia.
Umieść parowiec na patelni, a pierogi parowe 5 minut.
Wyjąć pierogi z parownika. Powtórz procedurę z pozostałą sałatą i pierogami.
Ciepła 1 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni non-stick na średnim ogniu.
Dodać 12 pierogi; gotować 1 1/2 protokół z każdej strony lub aż rumiane. Powtórz procedurę 3 razy z pozostałym olejem i pierogami.