Warzywa Tempura z sosem sojowym

Warzywa Tempura z sosem sojowym
Przepis warzywa Tempura z sosem sojowym jest gotowy w około 20 minut i zdecydowanie jest świetnym wegańskie opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Ten przepis służy 6 i kosztuje 54 centów za porcję. Ta przystawka ma 245 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Mieszanka sody klubowej, cukinia, mąka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 41%. Spróbuj Pieczona cała ryba z sosem Tahini i warzywami Tempura, Makaron Z Sosem Sojowym, oraz Tempura Shrimp & Vegetables dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 3 składniki przesiać na dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
2
Dodaj 1/2 szklanki schłodzonej sody klubowej i wymieszać z pałeczkami lub widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
3
Dodaj resztę wody sodowej i wymieszaj. Uważaj, aby nie przesadzić. Grudki nadają ciasto tempura jego wyjątkową teksturę. Na umiarkowanie wysokim ogniu wypełnić głęboką patelnię lub wok z około 3 cali oleju roślinnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Woda GazowanaWoda Gazowana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Dodaj warzywa oszczędnie do ciasta upewniając się, że są one pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
5
Umieścić warzywa 1 na raz w oleju i smażyć, aż ciasto zmieni kolor na złoty kolor około 1 minuty. Powtarzaj, aż wszystkie warzywa zostaną ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
6
Podawać z sosem sojowym do maczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn