Ugotuj książkę: czekoladowe chmury
Gotuj książkę: czekoladowe chmury mogą być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 36 porcji z 217 kalorii, 3G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Mieszanka migdałów, Cukier Drobny, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Gotuj książkę: Chocolate Sablés, Gotuj książkę: Chocolate Yummy, oraz Ugotuj książkę: pieczona gorąca czekolada dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojaki w środkowej i górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°. Linia 3 pół arkuszy patelni z pergaminem. Przetrzyj drobny cukier i brązowy cukier przez gruboziarniste sito druciane do średniej miski; odstawić. Ubij masło w misce wytrzymałego miksera stojącego wyposażonego w mocowanie łopatek na dużej prędkości, aż będzie gładkie, około 1 minuty. Stopniowo dodawać mieszaninę cukru, a następnie wanilię. Beat, od czasu do czasu zeskrobując dno i boki miski, aż mieszanina będzie bladożółta i jasnożółta, około 5 minut. Stopniowo ubić jajka.
Mąkę, sodę oczyszczoną i sól przesiać do średniej miski. Przy niskiej prędkości mieszania dodaj suche składniki w trzech dodatkach, mieszając tylko do momentu włączenia każdego dodatku.
Dodać migdały i chipsy czekoladowe i wymieszać tylko do połączenia.
Wyjąć miskę z miksera. Opróżnij ciasto na blat roboczy i użyj rąk, aby dokładnie rozprowadzić migdały i wiórki czekoladowe w cieście.
Używając miarki do lodów o średnicy 2 cali, podziel ciasto na przygotowane Patelnie. Używając pięty dłoni, lekko spłaszcz każdą kulkę ciasta.
Upiec dwie patelnie z ciasteczkami, zmieniając pozycję patelni od góry do dołu i od przodu do tyłu w połowie pieczenia, aż ciasteczka będą równomiernie złociste, 15 do 18 minut. W ciągu ostatnich 3 minut rapuj każdą patelnię na stojaku. Ciasteczka będą spuszczać powietrze, a ich pęknięcia pojawią się na szczytach. Powtórz z trzecią patelnią. Ochłodzić na patelniach. Uwaga: Przechowywać w szczelnym pojemniku do 5 dni.