Udka z kurczaka z soczewicą, Chorizo i czerwoną papryką
Udka z kurczaka z soczewicą, Chorizo i czerwoną papryką to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 4 porcjami. Na 2,48 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 52g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 834 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka czosnku, sól, olej do gotowania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Sprawdza się jako danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 76%. Spróbuj Śródziemnomorskie udka z kurczaka z soczewicą, Kubańskie udka z kurczaka z chorizo i ryżem, oraz Queso Fundido con Chorizo Verde y Rajas (ser topiony z Zielonym chorizo i paskami pieczonego pieprzu) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu przynieś soczewicę, wodę, 3/4 łyżeczki soli, tymianek i liść laurowy do wrzenia na umiarkowanie wysokim ogniu. Zmniejsz ciepło. Dusić, pokryte, aż soczewica są miękkie, ale nie rozpada, o 25 protokół.
Tymczasem na dużej patelni podgrzać 1 łyżkę oleju na umiarkowanym ogniu.
Dodać chorizo i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane, o 5 protokół.
Wylać wszystko oprócz 2 łyżek tłuszczu z patelni. Zmniejsz ogień do umiarkowanie niskiego i dodaj cebulę, czosnek i paprykę. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie przezroczysta, o 5 protokół.
Dodaj mieszaninę cebuli do gotującej się soczewicy.
Podgrzać pozostałą łyżkę oleju na patelni na umiarkowanym ogniu. Kurczaka przyprawiamy pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu i dodajemy na patelnię. Gotować kurczaka, obracając, aż brązowy, o 12 minut w ogóle.
Wylać cały tłuszcz z patelni.
Dodać bulion, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż kurczak jest po prostu zrobić, o 15 protokół.
Dodaj soki z kurczaka do soczewicy wraz z sokiem z cytryny i pietruszki. Top z kurczakiem i odstawić, pokryte, na 5 protokół.
Rekomendacja wina: chorizo, pieprz i soczewica dobrze łączą się z pełnym smaku, odważnym czerwonym winem. Dwie możliwości z Francji: czerwony z Mdoc w Bordeaux lub Chteauneuf-du-Pape z południowej Doliny Rhne.