Tuńczyk zapiekany w panierce z sezamem

Tuńczyk zapiekany w panierce z sezamem
Pan-seared Sezam crusted tuńczyk może być tylko danie główne szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 8,41 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 48g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 772 kalorie. 113 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jeśli masz wodę, nasiona sezamu, nasiona sezamu i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć brązowy cukier można śledzić to danie główne z Brązowo-cukrowe babeczki z brązowo-maślaną glazurą jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest super. Spróbuj Tuńczyk zapiekany z sezamem, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Sezamowy tuńczyk & awokado z pikantnym makaronem z cukinią sezamową dla podobnych receptur.

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Darioush Signature Merlot z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 69 dolarów za butelkę.
Darioush Signature Merlot
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćŁatwy
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia59
Magazyn