Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem
Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na 7,91 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 730 kalorii, 44g białka, oraz 52g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sok pomarańczowy, imbir, pomidorki koktajlowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Tuńczyk zapiekany na patelni z cytrusowo-ziołowym winegretem, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz Zapiekany Tuńczyk Z Sosem Cytrusowym.
Instrukcje
1
Wymieszaj 1/2 szklanki oliwy z oliwek, 1 łyżkę natki pietruszki i płatki czerwonej papryki. Tuńczyka wrzucić z marynatą i odstawić do marynaty na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Potrójne, Przycięte
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Mandarynki, Każda
2
Wlać ocet, sok pomarańczowy, sok z cytryny, sok z limonki i sos sojowy do miski blendera.
Dodaj szalotkę, 1 łyżkę natki pietruszki, tymianek, koperek, miód, musztardę Dijon, jalapeno i imbir. Zmiksować na wysokiej, aż będzie gładka, a następnie dodać 3/4 szklanki oliwy z oliwek w powolnym, stałym strumieniu z uruchomionym blenderem. Doprawić do smaku solą i pieprzem i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Udziec Jagnięcy Z Kością
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
12 Papryczek Jalapeno (około 3 Cali Każda)
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Koper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. Napełnij inny duży pojemnik pół lodem, pół zimną wodą i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodać fasolki verts do wrzącej wody, i gotować, aż tylko miękkie, 35 do 40 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots Verts
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Wyjmij z wody i natychmiast zanurz się w lodowatej wodzie w celu ostygnięcia. Następnie blanszujemy marchewki, aż staną się miękkie, około 1 1/2 minuty; schłodzić w lodowatej wodzie do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
7
Gdy warzywa są zimne, wyjąć z lodowatej wody i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
Umieścić w dużej misce, i wrzucić z połówki pomidorów, oliwki, cebula, i trybula; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Steki z tuńczyka wyjąć z marynaty i zetrzeć nadmiar marynaty. Sezon tuńczyka do smaku z solą i pieprzem, a następnie sear w gorącej patelni do pożądanej doneness, o 1 minuta na stronie na rzadkie.
Aby złożyć, wrzucić sałatkę warzywną z wystarczającą ilością sosu, aby lekko płaszcz. Podziel sałatkę na 4 talerze i umieść smażony stek z tuńczyka na każdym z nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Tuńczyka
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Raymond R Collection Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.