Tuńczyk w zapiekance ze słomy
Tunan w zapiekance ze słomy to bezglutenowe i pescatarian przepis z 4 porcjami. Za $1.09 za porcję, ten przepis okładki 18% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 253 kalorii, 19g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Mieszanka albacore tunan w wodzie, skondensowany krem z zupy grzybowej, łodygi i kawałki grzybów oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, który jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka Serowo-Szpinakowa, Przepis na ziemniaki ze słomy (kwietniowe ziemniaki ze słomy rozmarynowej z Lem, oraz Zapiekanka z owoców morza lub pyszna zapiekanka z tuńczyka.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj zupę i mleko, aż się zmiksują. Dodaj tuńczyka, grzyby, warzywa i 1-1/2 szklanki paluszków ziemniaczanych.
Przenieś do natłuszczonego 1-1 / 2-qt. naczynie do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375° przez 20 minut.
Posyp pozostałymi ziemniakami.
Piec 5-10 minut dłużej lub do momentu, gdy szampan i ziemniaki będą chrupiące.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane
Pinot Noir, Merlot i różowe wino to świetny wybór na tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "mięsiste", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować, jest Vin de Sandwich Pinot Noir Jimmy ' ego Johna. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Restauracje w pobliżu Jimmy John ' s Vin De Sandwich Pinot Noir
Pinot Noir został wyprodukowany i butelkowany przez Folk Machine winery i winiarza Kenny ' ego Likitprakonga.