Truskawkowo-Jeżyn Letni Drobiazg
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj truskawkowo-jeżyn Summer Trifle. Jedna porcja zawiera 296 kalorii, 3G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.72 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz truskawki, jeżyny, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Jeżyna I Imbir Drobiazg, Jeżyna-brzoskwiniowy drobiazg, oraz Jeżyna-Jogurt Cytrynowy Drobiazg dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zarezerwuj garść najładniejszych całych truskawek i jeżyn do polewy.
Pokrój pozostałe truskawki na pół i wrzuć je z cukrem do średniej miski, przykryj folią i odstaw na bok, aż staną się soczyste, około 1 godziny. (Jeśli się spieszysz, Ustaw miskę nad garnkiem z gotującą się wodą na około 5 minut, aby to przyspieszyć.)
Śmietanę ubić w schłodzonej misce, aż będzie miękka. Złożyć Syrop z kwiatu czarnego bzu do śmietany i przechowywać schłodzone, aż będzie gotowy do złożenia drobiazgu.
Rozerwać lub pokroić ciasto żywności Anioł na 2-calowe kawałki. Rozrzucić około połowy ciasta na dnie naczynia drobiazg lub przezroczystej szklanej misce. Kadzi połowę jagód i ich soków na wierzchu ciasta, a następnie top połowę bitą śmietaną. Powtórz z pozostałym ciastem, jagodami i śmietaną, aby zakończyć drobiazg.
Udekoruj górną część drobiazgu zarezerwowanymi całymi jagodami i przechowuj w lodówce przez 2 i do 24 godzin.