Tri-Chips
Need a bezglutenowe i wegańskie przystawki? Tri-Chips może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje 56 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 215 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać korzeń yucca, pieprz, cukier klonowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Spróbuj Suran chips lub Elephant foot yam chips, jak zrobić Suran chips, Pieczone Chipsy Pita-Zdrowe Przyprawione Chipsy Pita, oraz Chipsy Ahoy tort lodowy z frytkami Ahoy Thins dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: krajalnica V lub mandolina
W głębokiej frytkownicy lub garnku o dużym dnie na średnim ogniu podgrzej tyle oleju z orzeszków ziemnych, aby dojść do połowy boków garnka, do 350 stopni F.
Połącz wszystkie składniki mieszanki przypraw w małej misce i odstawić.
Buraki, słodkie ziemniaki i jukkę pokroić w plastry V-slicer lub mandoline.
Smaż każde warzywo korzeniowe osobno i partiami. Smażyć słodkie ziemniaki przez 2 do 3 minut, a yucca przez 2 minuty. Buraki osuszyć i smażyć przez 3 do 4 minut.
Odcedzić na wyłożonej papierowym ręcznikiem tacy arkusza i lekko posypać wióry z przyprawą.
Przełożyć do miski i podawać.