Tortelloni z sosem maślano-szałwiowym
Potrzebujesz wegetariańskiego dania głównego z dodatkiem lakto ovo? Tortelloni z sosem maślano-szałwiowym może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 745 kalorii, 25 g białka i 29 g tłuszczu. Za 1,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Mieszanka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, pietruszki, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 53% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Spróbuj Tortelloni z sosem grzybowo-szałwiowym, Tortelloni di Fagioli: tortelloni z nadzieniem fasolowym i Kotlety schabowe z sosem szałwiowo-maślanym, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
W dużej misce połącz kasztany, ricottę, jajko, natkę pietruszki, gałkę muszkatołową i sól. Mieszaj, aż powstanie luźna pasta.
Pokrój makaron na 4-calowe kwadraty i umieść 1 łyżkę nadzienia na środku każdego kwadratu. Złożyć w trójkąty, wyciskając powietrze z nadzienia. Naciśnij, aby uszczelnić krawędzie. Połącz ze sobą punkty długiego boku trójkąta, tworząc pierścień (lub kapelusz) i zaciśnij między palcami.
Zagotuj około 6 litrów wody i dodaj około 2 łyżki soli. Wrzuć tortelloni do wrzącej wody i gotuj przez 8 do 10 minut na dużym ogniu.
Na patelni, podgrzewając ją na średnim ogniu, powoli rozpuść masło i szałwię, łącząc smaki. Gdy tortelloni będzie gotowe, odcedź makaron, zachowując 1/2 szklanki wody z makaronu.
Umieść tortelloni na patelni z roztopionym masłem i szałwią.
Dodaj zarezerwowaną wodę z gotowania makaronu i wymieszaj.
Podgrzewaj przez około 30 sekund, dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem do smaku.
Rozsyp 3 1/2 szklanki mąki na środku dużej drewnianej deski do krojenia. W środku mąki zrób wgłębienie, wlej jajka i oliwę. Za pomocą widelca ubij jajka z olejem i zacznij dodawać mąkę, zaczynając od wewnętrznego brzegu wgłębienia.
Poszerzając zagłębienie, kontynuuj wypychanie mąki z podstawy kopca, aby zachować kształt zagłębienia. Ciasto będzie zwarte po dodaniu połowy mąki.
Zacznij wyrabiać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masa będzie już zwarta, zdejmij ciasto z stolnicy, zeskrob i usuń resztki. Lekko oprósz stolnicę mąką i kontynuuj ugniatanie przez kolejne 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i lekko klejące. Ciasto zawiń w folię i odstaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Zwiń lub uformuj według uznania.