Tortelli di Castagne: kasztanowy Tortelli
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Tortelli di Castagne: Chestnut Tortelli. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 930 kalorii, 30g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pieprz, kasztany, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć słodkie masło można śledzić to danie główne z Niebiańskie Ciasto Jabłkowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 12 godzin i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tortelli di Fiore di Zucca (Squash Blossom Tortelli), Tortelli con la Coda (Tortelli z ogonami), oraz Tortelli Z Masłem Brązowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kasztany moczyć w osolonej wodzie przez 12 godzin lub przez noc.
Odcedzić kasztany, obrać je i umieścić w grubym dnie rondla z mlekiem i śmietaną.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby kasztany były całkowicie przykryte i gotuj na średnim ogniu, uważając, aby nie przypalić mleka, aż kasztany zostaną łatwo zmiażdżone widelcem, około 30 do 45 minut.
Odsączyć kasztany, zastrzegając płyn do gotowania, zacieru i pozostawić do ostygnięcia. Gdy ostygnie, umieścić w misce i dodać ser, jajka, gałkę muszkatołową i czarny pieprz. Jeśli to konieczne, dodać trochę płynu do gotowania, aby doprowadzić mieszaninę do odpowiedniej konsystencji. Powinien utrzymać swój kształt, gdy łyżka wielkości kulki jest usuwany z partii, ale nie powinien być tak sztywny, że ryzyko rozerwania delikatny makaron, który będzie go otaczać.
Podziel przygotowane ciasto makaronowe na 3 równe kulki i rozwałkuj każdą kulkę do najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu.
Pokroić każdy arkusz makaronu w kwadraty 4-calowe.
Umieść łyżkę kasztan wypełnienie w środku każdego kwadratu i złóż kwadraty, rogu do rogu, a następnie dołączyć pozostałe rogi do postaci tortelli. Tortelli ustawić na tacy prześcieradła posypane mąką i przykryć czystymi, wilgotnymi ręcznikami kuchennymi.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Upuść tortelli do wrzącej wody i gotować 2 protokół.
Tymczasem, w 14 do 16-calowej patelni saute, rozgrzać masło, aż pieni się i ustępuje.
Dodaj szałwii i pozwól odpocząć.
Odcedzić makaron, zastrzegając płyn do gotowania, i dodać do patelni saute z masłem.
Dodać kilka rozprysków wody do gotowania makaronu i wrzucić na dużym ogniu 2 minut do płaszcz i emulgować SOS. Podziel makaron równomiernie między 4 rozgrzane miseczki makaronu, top z tartym Parmigiano-Reggiano i podawać natychmiast.
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać jajka i oliwę z oliwek. Za pomocą widelca ubijaj jajka i olej i zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy i zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez sześć minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie. Zawiń ciasto w plastik i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rolka lub kształt według potrzeb. ;