Szynka okruchowa z sosem pomarańczowym Madeira
Szynka Crumb-Crusted z sosem pomarańczowym Madeira może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja zawiera 1238 kalorii, 101g białka, oraz 80 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $2.24 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Mieszanka ząbków czosnku, musztarda dijon, średnio wytrawna Madera i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 70%. Spróbuj Łosoś z sezamem w sosie pomarańczowo-Miso, Łosoś z sezamem w sosie pomarańczowo-Miso, oraz Halibut z pistacjami w sosie z krwawej pomarańczy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Szynkę przełożyć na dużą patelnię do pieczenia, tłustą stronę do góry. Używając ostrego noża, zdobądź tłuszcz w całym układzie crosshatch.
1 szklankę Madery zalać szynką i przykryć szczelnie folią.
Piecz szynkę przez około 3 1/2 godziny, lub aż do ogrzania.
W średniej misce, wrzucić bułkę tartą z pietruszką. W małej misce, połączyć czosnek, roztopione masło i musztardę, a następnie pracować na bułce tartej palcami. Doprawić solą.
Szynkę podlewamy sokami z patelni, następnie przekładamy na duży talerz.
Do średniego rondla wlać soki z patelni. Przełóż szynkę na patelnię i podnieś temperaturę piekarnika do 37
Okruchy chleba poklepać na całej górze szynki, mocno wciskając je w tłuszcz. Przełóż szynkę do piekarnika i piecz przez około 30 minut dłużej lub do momentu, aż okruchy chleba będą chrupiące i złocisto-brązowe.
Przełożyć szynkę na deskę do krojenia i odstawić na 15 minut.
W międzyczasie, używając ostrego noża, obierz pomarańcze; usuń całą gorzką białą skórkę. Pracując nad miską, aby złapać soki, pokrój pomarańcze między membranami, aby uwolnić sekcje; powinieneś mieć 1/2 szklanki soku.
Dodaj sekcje pomarańczowe, sok pomarańczowy i pozostałe 1/2 szklanki Madery do soków w rondlu. Przykryć i dusić na małym ogniu przez 10 minut.
Zdjąć z ognia, dodać skórkę i ogrzać.
Używając długiego, cienkiego noża, ostrożnie pokrój szynkę, trzymając okruchy w miejscu jedną ręką podczas cięcia. Ułóż plastry szynki na półmisku.
Posypać wszelkie upadłe okruchy na szynkę i podawać z sosem pomarańczowym.
Podawać z: złotą tarką ziemniaczaną, gotowanymi na parze brokułami i chrupiącą bułką.
Wino: 1989 Meerlust Merlot
Uwagi: ten przepis wymaga najwyższej jakości wędzonej szynki z mięsistej górnej części nogi. Nie powinien być zbyt słodki ani zbyt słony, ani taki, który został podzielony i przeformułowany. Karl Ehmer robi doskonałą szynkę, korzystając ze starego niemieckiego przepisu na wędzenie. Jest dostępny pocztą od Citarella w Nowym Jorku (212-874-0383).