Duszone pory i groszek
Duszone pory i groszek mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis ma 111 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ten przepis jest lubiany przez 15 smakoszy i kucharzy. Mieszanka grochu, oliwy z oliwek, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest spektakularny. Duszone karczochy z porami i groszkiem z " nowego wegetariańskiego gotowania dla każdego, Duszone Pory, oraz Duszone Pory są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Usunąć zewnętrzne, ciemniejsze, twardsze liście z porów, następnie podzielić na dwie krótsze długości i spłukać pod zimną bieżącą wodą.
Na dużą, szeroką płytką patelnię wlać wywar z kurczaka lub warzyw, a następnie rozsypać gałązki czosnku i tymianku.
Połóż pory na patelni, starając się ich nie tłoczyć, a następnie dopraw pieprzem. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aż będzie prawie miękka. Wsypać groszek, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut, aż warzywa się ugotują. Porów, groszku i czosnku przełożyć łyżeczką do ciepłego naczynia, doprawić dodatkowym pieprzem, skropić oliwą z oliwek i zakończyć roztrzepaniem liści tymianku.