Przyprawiona pieczeń wołowa z sosem z czerwonego wina
Przepis przyprawiony pieczeń wołowa z sosem z czerwonego wina mogą być wykonane w około 1 godzinę i 35 minut. Jedna porcja zawiera 857 kalorii, 45g białka, oraz 61 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 35 smakoszy i kucharzy. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i דל פחמימות,zne dieta. Jeśli masz pieprz, oliwę z oliwek, liście tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczeń wołowa z sosem z czerwonego wina, Żeberka pieczone z sosem z czerwonego wina, oraz Pieczeń wołowa z sosem pomidorowo-winnym.
Instrukcje
Do 2 dni wcześniej zmiażdżyć ziarna pieprzu i nasiona za pomocą tłuczka i moździerza lub w rondlu z końcem wałka do ciasta lub podobnego.
Filet wołowy posmarować musztardą, a następnie zwinąć w mieszankę pieprzu, aby pokryć. Kryj się i wyluzuj.
Dwie godziny przed rozpoczęciem gotowania wyjmij wołowinę z lodówki, aby osiągnąć temperaturę pokojową.
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Rozgrzać olej na patelni wystarczająco dużej, aby pomieścić wołowinę, i brąz wołowinę na całym, doprawić solą. W puszce do pieczenia, użyj cebuli jako łóżka, aby posadzić wołowinę na pat na wszelkie przyprawy, które spadły. Piecz przez 20 minut na rzadkie, 25 minut na średnie i 35 minut na dobrze przygotowaną wołowinę.
Wyjmij wołowinę z puszki i odpocznij na talerzu, przykrytym folią, aby była gorąca, przez około 30 minut. Wymieszać z oliwą, mąką kukurydzianą i pokruszonymi kostkami bulionu.
Wymieszać z galaretką, następnie stopniowo wymieszać z winem i 400 ml wrzącej wody, zeskrobując wszelkie zakleszczone kawałki z dna. Dusić przez 15 minut, aż zmniejszy się trochę. Doprawić, następnie przesiać na czystą patelnię, aby utrzymać ciepło, odrzucając cebulę. Pokroić wołowinę, rozsypać na tymianku, jeśli chcesz, i podawać z sosem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Rostbef świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Miranda Lambert County Road Merlot wina z 4.4 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.