Chicken Chipotle
Chicken Chipotle może być tylko bezglutenowe przepis, którego szukałeś. Ta przystawka ma 116 kalorii, 2G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 92 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka pomidorów w puszkach, ząbek czosnku, ocet jabłkowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Grillowany kurczak Chipotle z sosem śmietanowym Chipotle-SRC, Chupe de Pollo con Chipotle (zupa z kurczaka z Chipotle), oraz Pierś z kurczaka Oaxaca-smażony kurczak w sosie Chipotle.
Instrukcje
Cebulę i czosnek podsmażamy na oleju na głębokiej, szerokiej patelni do miękkości.
Dodaj pastę chipotle (użyj 1 łyżki dla łagodnego smaku i 2 łyżki dla gorętszego, mocniejszego). Wymieszać i gotować przez 1 min, następnie dodać pomidory i ocet jabłkowy. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować przez 10 minut z pokrywką połowę na. Wymieszaj, aby upewnić się, że nie jest zbyt suchy.
Dodać kurczaka i gotować przez 10 minut lub aż gotowane przez, obracając raz. Rozsypać kolendrą i podawać z ryżem i śmietaną.