Tilapia ze smażonym szpinakiem to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera około 40g białka, 24g tłuszczu i w sumie 423 kalorii. Za $4.01 za porcję, ten przepis okładki 33% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 35 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, płatki pieprzu, przyprawy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczny i pescatarian dieta. Przynosi ci smak domu. Z łyżką wynik 82%, to danie jest wyjątkowe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Smażony Szpinak I Tilapia, Smażony Szpinak I Tilapia, oraz Smażona Tilapia z dressingiem miodowo-Szalotkowym.
Instrukcje
1
Umieść jajko w płytkiej misce. W innej płytkiej misce wymieszaj bułkę tartą, włoską przyprawę, 1/2 łyżeczki soli, czosnek w proszku i paprykę. Zanurz filety w jajku, a następnie mieszankę okruchów chleba.
Na dużej patelni gotuj filety w 3 łyżkach oleju na średnim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony lub na złoty kolor i łatwo płatki rybne widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Usuń i utrzymuj ciepło.
4
Na tej samej patelni podsmaż cebulę na pozostałym oleju do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Dodaj szpinak, płatki pieprzu, pieprz i pozostałą sól. Gotuj i mieszaj przez 3-4 minuty lub do zwiędnięcia szpinaku.
Tilapia działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, winem musującym i Pinot Grigio. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować, jest Chamonix Reserve Pinot Noir. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 54 dolarów.
Chamonix Reserve Pinot Noir
Rezerwat Chamonix Pinot Noir ma rubinowoczerwony kolor, z nutami wiśni, dzikich czerwonych jagód, pokruszonego czarnego pieprzu, cynamonu i fiołków na nosie. Chociaż mocna w strukturze i intensywna w smak, tekstury są łagodne i okrągłe, rozszerzając się z czasem do niezwykłego bogactwa i długości na podniebieniu. Powinien osiągnąć swój szczyt w około 5-8 lat po wydaniu.