Przepis Tilapia Fish and Chips może zaspokoić szkockie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 4. Na 3,82 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 690 kalorii, 46g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól i pieprz, sos tatarski, sodę klubową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 89%. Podobne przepisy to Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), oraz Tilapia Fish Tacos.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Pokroić ziemniaki w 1/2 cala grubości klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
4
Umieścić w dużej misce z oliwą z oliwek, ocet sól, pieprz, i pieprz cayenne. Wrzuć do płaszcza.
Ubij maślankę i wodę sodową. Pogłębiać tilapię w pozostałej 1/2 szklanki mąki, a następnie zanurzyć w cieście. Ostrożnie wrzucić do gorącego oleju. Smażyć partiami przez 5 minut, aż zbrązowieje i wyjąć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.