Tilapia Fish and Chips

Tilapia Fish and Chips
Przepis Tilapia Fish and Chips może zaspokoić szkockie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 4. Na 3,82 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 690 kalorii, 46g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól i pieprz, sos tatarski, sodę klubową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 89%. Podobne przepisy to Ryba poobijana w piwie (dla ryb N ' Chips), Ryba popijana piwem (ryba z frytkami), oraz Tilapia Fish Tacos.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Pokroić ziemniaki w 1/2 cala grubości klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
4
Umieścić w dużej misce z oliwą z oliwek, ocet sól, pieprz, i pieprz cayenne. Wrzuć do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
OcetOcet
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Przełożyć na blachę do pieczenia i piec przez 30 minut, aż ziemniaki będą chrupiące i miękkie w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
W dużym garnku lub frytkownicy rozgrzać olej rzepakowy do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
W dużej misce połączyć proszek do pieczenia, cayenne, papryka, i 2 szklanki mąki. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Ubij maślankę i wodę sodową. Pogłębiać tilapię w pozostałej 1/2 szklanki mąki, a następnie zanurzyć w cieście. Ostrożnie wrzucić do gorącego oleju. Smażyć partiami przez 5 minut, aż zbrązowieje i wyjąć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Woda GazowanaWoda Gazowana
TilapiaTilapia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
TrzepaczkaTrzepaczka
9
Podawać z frytkami i sosem tatarskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos TatarskiSos Tatarski
FrytkiFrytki

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia62
Magazyn