Tempeh Fajitas
Tempeh Fajitas może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,69 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka grzybów, kolendra, cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Spróbuj Sweet & Smoky tempeh Fajitas (z dipem Black Bean-Lime), Jak zrobić redukcję balsamiczną w 10 minut z Tempeh i ogórkami (wegańskie, gf jeśli gf tempeh jest używany), oraz Veggie & Tempeh Sloppy Joes + wszystko, co kiedykolwiek chciałeś wiedzieć o Tempeh dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Saute tempeh z sosem sojowym i sokiem z limonki, aż tempeh brązowieje. Wymieszaj paprykę, grzyby, szpinak, papryka chile, kolendra i suszona cebula.
Zwiększ ciepło do średniej wysokości i gotuj, aż płyny się zmniejszą, mieszając od czasu do czasu.