Tartaletki żurawinowo-brie
Tartlets Cranberry-Brie wymagają około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 62 kalorie , 1 g białka i 4 g tłuszczu . Ten przepis podaje 48 porcji i kosztuje 24 centy za porcję. Udaj się do sklepu i kup sos żurawinowy z całych jagód, orzechy pekan, bułeczki z półksiężycem i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis zachwycił 29 osób. Świetnie sprawdza się jako bardzo budżetowy hor d'oeuvre. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 12% , to danie nie jest tak wybitne. Podobne przepisy obejmują tartaletki z truskawkowym brie , tartaletki z brie i orzechami włoskimi oraz tartaletki z brie-porem .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375°. Rozwiń ciasto w kształcie półksiężyca w jeden długi prostokąt; naciśnij perforacje, aby uszczelnić.
Pokroić na 24 kawałki; lekko dociśnij każdy kawałek do dolnej i górnej strony nienatłuszczonej foremki na mini muffinki. Powtórzyć z pozostałym ciastem w kształcie półksiężyca.
Umieść około 1 zaokrąglonej łyżeczki sera w każdej filiżance; polać sosem żurawinowym; posypać orzechami pekan.
Piec 10-15 minut lub do złotego koloru.
Polecane wino: Wino Musujące, Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti, Sparkling Rose
Wino musujące, kremowe sherry i wino porto to moje ulubione dania w przypadku Tartletu. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Domaine Carneros Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 27 dolarów za butelkę.
Domaine Carneros Brut
Rocznika Domaine Carneros Brut Cuvée, datowanego co roku, reprezentuje to, co najlepsze z Carneros pinot noir i chardonnay przetworzone w klasyczne wino musujące. Apelacja to w 100% Carneros. Przed wypuszczeniem na rynek Brut dojrzewał w butelce przez trzy lata. W miarę starzenia się będzie on nabierał coraz większej głębi i złożoności. To cuvée ma aromaty kwiatów polnych, gruszek i skórki cytrusów wzmocnione nutami tostów, wanilii i przypraw. Wino ma elegancką strukturę, bogate, okrągłe i aromatyczne, z długim kremowym finiszem, który jest cechą charakterystyczną win Domaine Carneros. Świetnie smakuje z podwójnymi lub potrójnymi serkami śmietankowymi, szczególnie dobrze komponuje się również z ostrygami, skorupiakami, rybami, drobiem oraz kuchnią azjatycką i kalifornijską.