Tartaletki Czekoladowo-Orzechowe Kentucky
Tartlety czekoladowo-orzechowe Kentucky to bezmleczne hor d ' oeuvre. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 135 kalorii, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sól, pekan, jasny syrop kukurydziany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Kentucky, Ciasto czekoladowo-orzechowe Kentucky, oraz Kentucky Chocolate Pecan Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, 1 1/2 łyżki cukru, 1/2 łyżeczki soli i proszek do pieczenia połączyć w robocie kuchennym; pulsować 3 razy.
Dodaj skrócenie; PULS 4 lub 5 razy lub tylko do połączenia.
Umieścić mieszaninę mąki w misce. Stopniowo posypać wodą z lodem na mieszaninę mąki; wrzucić do zwilżenia. Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i delikatnie zagnieść 3 do 4 razy. Wciśnij mieszankę do 4-calowego dysku.
Umieść między 2 arkuszami folii; schłodzić 30 minut.
Rozwałkuj ciasto na 11-calowe koło; Usuń plastik.
Ciasto pokroić na 18 kółek za pomocą noża 2 1/2 cala. (Przełożyć dowolny z pozostałych kawałków ciasta.) Dopasuj ciasto do miniaturowych nieprzywierających kubków Muffin pokrytych sprayem do gotowania. Delikatnie wcisnąć ciasto na dno i boki kubków.
Aby przygotować nadzienie, podziel czekoladę i orzechy pekan równomiernie między kubki muffin.
W małej misce wymieszać 2 1/2 łyżki cukru i 6 kolejnych składników (przez szczyptę soli); dobrze wymieszać trzepaczką. Podzielić mieszaninę cukru równomiernie między filiżanki.
Piec w 375 przez 15 minut lub aż ciasto będzie lekko rumiane i nadzienie jest ustawione. Uruchom nóż wokół każdej tartlet; zdjąć z patelni. Tartaletki lekko posmarować 2 łyżeczkami burbonu, w razie potrzeby. Całkowicie fajne.