Tarta Portobello z zielenią wiosenną i limonkowym winegretem balsamicznym
Tarta Portobello z zielenią wiosenną i limonkowym winegretem balsamicznym wymaga ok. 3 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 101 g tłuszczu, oraz w sumie 1292 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka goździków szalotki, cebula, grzyby portobello i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wiosenne Warzywa Z Balsamicznym Estragonem Vinaigrette, Wiosenne warzywa z melasą Vinaigrette, oraz Wiosenne warzywa z pomarańczą-koper włoski Vinaigrette dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyciśnij sok z limonki (z teraz schłodzonej limonki) przez otwór zasilający uruchomionego blendera. Gdy blender nadal działa, dodaj ocet, syrop kukurydziany, szalotkę i rozmaryn, 1 na raz, i wlej olej powoli stałym strumieniem do mieszaniny octu bardzo powoli do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Kukurydziany
Sok Z Limonki
Rozmaryn
Szalotka
Ocet
Wapno
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wyjąć do pojemnika i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
1
Tear zieleni na kawałki wielkości ukąszenia, i usunąć łodygi, Jeśli za pomocą rukoli. (Upewnij się, że zielenie nie jest już mokre od płukania.) Zieleninę wrzucić z parmezanem, doprawić solą i pieprzem, do smaku i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Parmezan
Rukola
Zieloni
1
Rozgrzać klarowane masło na średnim ogniu w dużej patelni saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło Klarowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj cebulę i gotuj przez około 15 minut, aż będzie przezroczysta i zacznie karmelizować, następnie dodaj portobellos i białe grzyby do cebuli. Gotuj przez kolejne 10 minut, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu i dodaj pomidory, szczypiorek, sól i pieprz, i pozwól smakom się zintegrować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczarki Białe
Grzyby Portobello
Pomidor
Szczypiorek
Cebula
Pieprz
Sól
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Rozwałkuj ciasto z ciasta francuskiego i za pomocą 4-calowego noża do kółek (zwanego kutrem do ciastek) Wytnij 8 rund ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Francuskie
Herbatniki
Ciasto
Rolka
3
Na lekko wysmarowanej blasze ułożyć 4 rund ciasta. Używając 3-calowego koła lub krajalnicy do ciastek, Wytnij koncentryczne koło w środku pozostałych 4-calowych rund ciasta, aby utworzyć 1/2-calowy szeroki krąg ciasta. Te 1/2-calowe kręgi ciasta mają być używane bez 3-calowych kawałków od środka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Herbatniki
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
4
Umieść 1 z tych kółek ciasta o szerokości 1/2 cala na każdej z rund już na blasze do pieczenia, dopasowując krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
5
Myj jajko pędzlem na powierzchni każdego z sparowanych kółek ciasta i rund. Następnie użyj widelca, aby przebić ciasto na całym obwodzie (to znaczy przez każdy okrąg ciasta i do towarzyszącej mu rundy pod nim).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Jajko
6
Umieścić w piekarniku i piec na złoty kolor, o 6 do 8 protokół. Centrum każdego z nich wzrośnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Wyjąć skorupki ciasta z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Korzystając z końcówki noża do masła, przebić się przez wzniesioną środkową część każdej skorupy ciasta, aby utworzyć Krater. Łyżka trochę mieszanki grzybów do każdego z tych kraterów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Do Ciast
Grzyby
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do Masła
9
Na wierzchu każdej tarty ułożyć trochę zieleni i skropić limonkowym winegretem balsamicznym.