Tarta Portobello z zielenią wiosenną i limonkowym winegretem balsamicznym

Tarta Portobello z zielenią wiosenną i limonkowym winegretem balsamicznym
Tarta Portobello z zielenią wiosenną i limonkowym winegretem balsamicznym wymaga ok. 3 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 101 g tłuszczu, oraz w sumie 1292 kalorii. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wiosna. 2 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka goździków szalotki, cebula, grzyby portobello i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wiosenne Warzywa Z Balsamicznym Estragonem Vinaigrette, Wiosenne warzywa z melasą Vinaigrette, oraz Wiosenne warzywa z pomarańczą-koper włoski Vinaigrette dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyciśnij sok z limonki (z teraz schłodzonej limonki) przez otwór zasilający uruchomionego blendera. Gdy blender nadal działa, dodaj ocet, syrop kukurydziany, szalotkę i rozmaryn, 1 na raz, i wlej olej powoli stałym strumieniem do mieszaniny octu bardzo powoli do emulgowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
RozmarynRozmaryn
SzalotkaSzalotka
OcetOcet
WapnoWapno
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Wyjąć do pojemnika i doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
1
Tear zieleni na kawałki wielkości ukąszenia, i usunąć łodygi, Jeśli za pomocą rukoli. (Upewnij się, że zielenie nie jest już mokre od płukania.) Zieleninę wrzucić z parmezanem, doprawić solą i pieprzem, do smaku i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ParmezanParmezan
RukolaRukola
ZieloniZieloni
1
Rozgrzać klarowane masło na średnim ogniu w dużej patelni saute.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło KlarowaneMasło Klarowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj cebulę i gotuj przez około 15 minut, aż będzie przezroczysta i zacznie karmelizować, następnie dodaj portobellos i białe grzyby do cebuli. Gotuj przez kolejne 10 minut, a następnie zmniejsz ogień do niskiego poziomu i dodaj pomidory, szczypiorek, sól i pieprz, i pozwól smakom się zintegrować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczarki BiałePieczarki Białe
Grzyby PortobelloGrzyby Portobello
PomidorPomidor
SzczypiorekSzczypiorek
CebulaCebula
PieprzPieprz
SólSól
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Rozwałkuj ciasto z ciasta francuskiego i za pomocą 4-calowego noża do kółek (zwanego kutrem do ciastek) Wytnij 8 rund ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto FrancuskieCiasto Francuskie
HerbatnikiHerbatniki
CiastoCiasto
RolkaRolka
3
Na lekko wysmarowanej blasze ułożyć 4 rund ciasta. Używając 3-calowego koła lub krajalnicy do ciastek, Wytnij koncentryczne koło w środku pozostałych 4-calowych rund ciasta, aby utworzyć 1/2-calowy szeroki krąg ciasta. Te 1/2-calowe kręgi ciasta mają być używane bez 3-calowych kawałków od środka.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Umieść 1 z tych kółek ciasta o szerokości 1/2 cala na każdej z rund już na blasze do pieczenia, dopasowując krawędzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Myj jajko pędzlem na powierzchni każdego z sparowanych kółek ciasta i rund. Następnie użyj widelca, aby przebić ciasto na całym obwodzie (to znaczy przez każdy okrąg ciasta i do towarzyszącej mu rundy pod nim).
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
JajkoJajko
6
Umieścić w piekarniku i piec na złoty kolor, o 6 do 8 protokół. Centrum każdego z nich wzrośnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć skorupki ciasta z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Do CiastMuszle Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Korzystając z końcówki noża do masła, przebić się przez wzniesioną środkową część każdej skorupy ciasta, aby utworzyć Krater. Łyżka trochę mieszanki grzybów do każdego z tych kraterów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszle Do CiastMuszle Do Ciast
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż Do MasłaNóż Do Masła
9
Na wierzchu każdej tarty ułożyć trochę zieleni i skropić limonkowym winegretem balsamicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winegret BalsamicznyWinegret Balsamiczny
ZieloniZieloni
WapnoWapno

Składniki

454Orzechy dowolne (posiekane)mieszane warzywa dla niemowląt (takie jak rukola wodna, rukola dziecięca, szczaw ogrodowy, sałata jagnięca), nasączone w celu usunięcia piasku, opłukane i osuszone przędzarką do sałatek lub ręcznikami papierowymimieszane warzywa dla niemowląt (takie jak rukola wodna, rukola dziecięca, szczaw ogrodowy, sałata jagnięca), nasączone w celu usunięcia piasku, opłukane i osuszone przędzarką do sałatek lub ręcznikami papierowymi2(zima)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo posiekany szczypiorekświeżo posiekany szczypiorek2(zima)masło klarowanemasło klarowane1goździki szalotki, bardzo drobno mielonegoździki szalotki, bardzo drobno mielone2(zima)lekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany1jajko, ubite do mycia jajjajko, ubite do mycia jaj1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej z pestek winogronolej z pestek winogron1wapno, w mikrofalówce, aby uwolnić olejki eteryczne (pozostawić limonkę do ostygnięcia)wapno, w mikrofalówce, aby uwolnić olejki eteryczne (pozostawić limonkę do ostygnięcia)1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeżo posiekane liście pietruszkiświeżo posiekane liście pietruszki2grzyby portobello, oczyszczone, skrzela usunięte, poćwiartowane i pokrojone w plastry 1/8 cala do 1/4 cala grubościgrzyby portobello, oczyszczone, skrzela usunięte, poćwiartowane i pokrojone w plastry 1/8 cala do 1/4 cala grubości2arkuszeciasto francuskie (często sprzedawane w opakowaniach 17 lub 18 uncji zawierających 2 (9 lub 10-calowe) kwadratowe arkusze ciasta francuskiego)ciasto francuskie (często sprzedawane w opakowaniach 17 lub 18 uncji zawierających 2 (9 lub 10-calowe) kwadratowe arkusze ciasta francuskiego)1czerwona cebula, pokrojona w plasterkiczerwona cebula, pokrojona w plasterki11 funt cukinii,bardzo drobno zmielone świeże liście rozmarynubardzo drobno zmielone świeże liście rozmarynu4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2pomidory, wnętrzności usunięte i drobno pokrojone w kostkępomidory, wnętrzności usunięte i drobno pokrojone w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipieczarki białe oczyszczone i pokrojone w plastrypieczarki białe oczyszczone i pokrojone w plastry
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia33
Magazyn