Tarta karczochowo - Bobowa z pesto z rukoli
Karczoch & bób tarta z pesto rukoli wymaga z grubsza 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Na 2,69 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 534 kalorie, 25g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. 54 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz paczkę ciasta kruchego, orzechów sosnowych, słoiczka karczocha i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Jagnięcina, Karczoch i bób Tagine, Tarta Z Bobem, Szynką I Serem, oraz Pesto z bób kruszony.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Ciasto rozwałkować i wyłożyć na 28cm blachę. Schłodzić przez 30 minut. Tymczasem, zrobić pesto.
Rukolę, orzeszki piniowe, parmezan, oliwę z oliwek i sok z cytryny umieścić w przetwórni spożywczej i zmiksować na gęstym sosie. Doprawić do smaku i odstawić.
Bób gotować przez 1 min na patelni z wrzącą wodą.
Odcedzić i odświeżyć pod zimną wodą, a następnie odkleić zewnętrzną warstwę.
Ułożyć obraną fasolę z jednej strony.
Wyłożyć tartę papierem tłustym i wypełnić fasolą do pieczenia.
Piec przez 10 minut, usunąć papier i fasolę i gotować przez 15 minut więcej, aż światło złoty.
Wyjąć z piekarnika i zmniejszyć temperaturę do 180C / 160C wentylator / Gaz
Odstawić ciasto podczas wykonywania nadzienia.
Ricottę i crme frache wymieszać z ubitymi jajkami. Wymieszaj ser i skórkę z cytryny, a następnie złóż bób, uważając, aby nie złamać ani nie zmiażdżyć.
Rozłóż na torcie, a następnie umieść karczochy na wierzchu.
Piec 30-40 minut, wyjąć i podawać na ciepło z pesto rukoli.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Tarta świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "