Risotto Z Borowikami
Przepis Porcini Mushroom Risotto jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 386 kalorii, 11g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 5,65 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz ryż arborio, ząbki czosnku, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 48%, to danie jest solidne. Spróbuj Risotto Z Borowikami, Risotto Z Borowikami, oraz Risotto Z Borowikami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć grzyby i 2 szklanki wrzącej wody w misce. Przykryć i odstawić 30 minut lub do miękkości.
Odcedzić i spłukać w durszlaku; odcedzić. Posiekaj grzyby.
Doprowadzić bulion na wolnym ogniu (nie gotować). Utrzymuj ciepło na małym ogniu.
Masło i olej rozgrzać w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; gotować 8 minut lub do miękkości, często mieszając.
Dodaj ryż; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając.
Dodaj wino; gotuj 2 minuty lub do wchłonięcia, stale mieszając. Wymieszać z grzybami, tymiankiem i liściem laurowym.
Dodawać bulion, 1/2 szklanki na raz, stale mieszając, aż każda porcja bulionu zostanie wchłonięta przed dodaniem następnej (łącznie około 25 minut). Odrzuć liść laurowy. Wymieszać z serem, solą i pieprzem.