Tarta Czekoladowo-Karmelowa Z Orzechami Makadamia

Tarta Czekoladowo-Karmelowa Z Orzechami Makadamia
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj czekoladowo-karmelowej tarty z orzechami makadamia. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 525 kalorii, 5G białka, oraz 34g tłuszczu każdy. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką lodowatą wodę, cukier, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 271 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego, Tarta Karmelowa Makadamia, oraz Tarta Karmelowa Makadamia dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
lub skorupa: mieszanka mąki, cukru pudru isalt w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2
Dodać masło i pokroić inusing on/off włącza się aż do mieszaniny przypominającescoarse posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
3
Dodaj 1 łyżkę wody lodoweji zmiksuj, aż utworzą się wilgotne grudki, dodając więcej wody lodowej przez łyżeczki do herbaty, jeśli mieszanka jest sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Przenieś ciasto na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem. Używając lekko posmarowanych mąką palców, mocno i równomiernie wcisnąć ciasto na dno i na górę patelni. Schłodzić skorupę 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°. skorupa linii z folią; wypełnij suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
6
Piec crustuntil blady złoty wokół krawędzi i boków są ustawione, o 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
7
Usunąć fasolę foiland; piec, aż skórka będzie złota i gotowane przez, O 14 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością Skrzydełkową, Ze SkórąZ Kością Skrzydełkową, Ze Skórą
8
Stelaż Transferto i ostudzić skorupę całkowicie na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Doprowadzić śmietanę na wolnym ogniu wTwój mały rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Zdjąć z ognia.
3
Dodaj czekoladę; mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
4
Łyżka 3 łyżki ganache do 1corner małych plastikowych torebek wielokrotnego zamykania andseal; odstawić w temperaturze pokojowej forpiping.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
5
Rozłóż pozostały ganache nawet na dnie skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
6
Posypać posiekanymakadamia równomiernie na ganachelayer w skorupie. Zamrozić skorupę podczas przygotowywaniapełnienie szkliwa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Zielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych OliwekZielone Oliwki Z Pimientos, Około 16 Dużych Oliwek
1
Połącz cukier i 1/3 szklanki wody w ciężkich średnich puszkach. Wymieszać z cukrem o średnio niskiej temperaturze rozpuszcza się cukier. Zwiększ ciepło i gotuj bez mieszania, aż syrop będzie złoty, od czasu do czasu szczotkując boki patelni mokrą szczotką do ciasta i wirując patelnią, około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Wyjąć patelnię z podgrzewacza.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać śmietanę i masło; mieszać, aż wszystkie kawałki karmelu rozpuszczą się i mieszanina jest gładka. Dołącz termometr candybydać patelni i doprowadzić mieszaninę do wrzenia overmedium-wysokie ciepło. Gotuj bez mieszania termometr do pomiaru temperatury 240 ° F, około 2 1 / 2minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe BitkiKarmelowe Bitki
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Zdjąć z ognia.
5
Whiskin vanilla i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Powłoka Z Białego Cukierka, OpcjonalnaPowłoka Z Białego Cukierka, Opcjonalna
(duża Tuba)(duża Tuba)
6
Wyjąć skórkę z zamrażarki. Pracując szybko, wlej nadzienie karmelowe do skorupy.Delikatnie potrząśnij tart pan, aby umożliwić napełnianietuttle równomiernie w skorupie. Ochłodzić całkowicie w temperaturze pokojowej, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
7
Wyjąć skórkę z zamrażarki. Pracując szybko, wlej nadzienie karmelowe do skorupy.Delikatnie potrząśnij tart pan, aby umożliwić napełnianietuttle równomiernie w skorupie. Ochłodzić całkowicie w temperaturze pokojowej, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
8
Miejsce zarezerwowane zamykana plastikowa torba z czekoladowym ganache w kuchence mikrofalowej i ciepła w odstępach 5-sekundowych tylko do miękkości i wylewania. Za pomocą nożyczek odetnij bardzo małą końcówkę z rogu torebki z bólem. Rurka ganache dekoracyjnie nadparamel wypełnienie w wzór crosshatch. Czekolada Chilluntil jest ustawiona, około 20 minutes.DO naprzód: może być wykonany 2 dni do przodu.Przykryć i schłodzić. Doprowadzić tartę do pokojutemperatura przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
9
Usuń boki z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
10
Postaw talerz tartonowy.
11
Pokroić w kliny i podawać z lodami Vanilla, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
12
Bon Appétit
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn