Tarta Cytrynowa
Tarta cytrynowa to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 280 kalorii. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, sok z cytryny, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Tarta Z Całą Cytryną, Down Under Lemon Tart, oraz Tarta Cytrynowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Migdały drobno zmielić w procesorze.
Dodać mąkę, cukier i sól i proces aż do wymieszania.
Dodać masło i proces, aż mieszanina przypomina Gruboziarnisty posiłek. Po uruchomieniu maszyny dodawać wodę z lodem, 1 łyżkę stołową na raz i mieszać, aż utworzą się wilgotne grudki, dodając więcej wody, jeśli wyschną. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w plastik; schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 1 dnia.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj ciasto na mące do 12-calowej okrągłej powierzchni.
Przenieś na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem. Zwiń zwis ciasta, naciskając, aby przylegać i tworząc podwójne grube boki. Ciasto przekłuć widelcem. Zamrozić 20 minut.
Piec skorupę, aż zestaw i światło złoty, piercing z widelcem, jeśli skorupa pęcherzyki, o 30 protokół. Cool crust na stojaku 15 minut. Utrzymuj temperaturę pieca.
W średniej misce wymieszać sok z cytryny i cukier.
Trzepaczka w Creme fraîche.
Ubijać jajka po 1 na raz, aż do dobrze wymieszanego.
Wlać mieszaninę do skorupy.
Zapiekać tarty, aż nadzienie jest ustawione, pokrywając brzegi Skórki folią, jeśli brązowieje zbyt szybko, około 35 minut. Chłodna tarta całkowicie w patelni na stojaku. Przechowywać w lodówce, aż ostygnie, około 2 godzin. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.)
W razie potrzeby udekoruj tartę plasterkami cytryny.
Pokroić w kliny i podawać.