Tandoori Kebabs
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 117 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka ananasa, cebuli, papryki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Kebaby Z Kurczaka Tandoori, Kebaby Z Kurczaka Tandoori, oraz Kebaby Z Kurczaka Tandoori.
Instrukcje
Ułóż durszlak podwójną warstwą gaznicy lub czterema warstwami ręczników papierowych; Ustaw durszlak w zlewie lub nad dużą miską. Pusty jogurt w wyłożonej durszlak i pozostawić drenaż około 30 protokół.
Tymczasem opłukać, łodygi i nasiona papryki; pokroić w kwadraty 1 cala. Cebulę obrać i pokroić w 1-calowe kawałki, oddzielając warstwy.
Pokrój ananasa na 1-calowe kawałki. Jeśli używasz kurczaka, spłucz i osusz.
Pokrój kurczaka, ser lub tofu na 1-calowe kawałki.
W dużej misce wymieszać odsączony jogurt z tandoori masala. Jeśli używasz kurczaka, miarka się 1/2 szklanki mieszanki jogurtu i połączyć z kurczakiem w małej misce. Delikatnie wymieszać paprykę, cebulę, ananasa i ser lub tofu, jeśli jest używany, do mieszanki jogurtu w dużej misce. Przykryć i schłodzić co najmniej 30 minut lub do 2 godzin. Nawlecz warzywa, ananasy i kurczaka, ser lub tofu na metalowe lub nasączone drewniane szaszłyki, naprzemiennie.
Połóż kebaby na naoliwionym grillu na solidnym łóżku z gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym( możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund); zamknij pokrywę grilla gazowego. Gotuj, obracając raz, aż warzywa będą rumiane z obu stron, a kurczak nie będzie już różowy w środku (pokrojony na próbę), od 8 do 10 minut.
Podawać na gorąco lub na ciepło, z dodatkiem raity do stołu.
Tandoori masala: w małej misce, połączyć 1 łyżeczka każdego mielonego kminku i mielonej kolendry, 1/4 łyżeczki każdego mielonego goździków i cayenne, i 1/8 łyżeczki każdego mielonego gałki muszkatołowej, mielony pieprz, i mielony cynamon; dobrze wymieszać.
Raita: w misce wymieszaj 3/4 szklanki jogurtu beztłuszczowego z 1/2 łyżeczki każdego zmielonego kminku, cukru i soli. Delikatnie wymieszać w 1/4 szklanki każdego drobno posiekanego ogórka, pomidora i cebuli. Sprawia, że około 1 1/4 szklanki.