Tajski rosół
Jeśli chcesz dodać więcej Azjatyckie przepisy do pudełka z przepisami, tajski rosół może być przepis, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 635 kalorii, 73g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 3,18 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 53 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kciuka wielkości kawałek imbiru, beansprouts, pak choi i mięty. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest znakomite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zupa Tom Kha (Tajska Zupa Kokosowa Z Kurczaka), Zupa Tom Kha (Tajska Zupa Kokosowa Z Kurczaka), oraz Tajski Rosół.
Instrukcje
Aby zrobić bulion, umieść tuszę kurczaka i skrzydła na dużej patelni. Przykryć zimną wodą, następnie dodać resztę składników i gotować na wolnym ogniu przez 1 godz.
Odcedzić rosół z kurczaka na czystą patelnię. Ostrożnie Wybierz dowolne kawałki kurczaka i wróć do bulionu.
Odstawić bulion na ciepło i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj makaron i gotuj przez 3 min do miękkości, następnie wymieszaj fasolki, pak choi, czerwone chilli, sos sojowy, miód i sok z limonki, dodając ściśnięte połówki limonki do garnka. Może być zamrożony w tym momencie. Gotować jeszcze 2 min. Zupę pokroić w miseczki, rozsypać na dymce i liściach mięty, podawać z klinami limonki do wyciskania.